Cele mai populare turnee de esport

Sporturile electronice, de obicei sporturile, există încă din anii 1970. Cu toate acestea, aceste jocuri au luat amploare abia în anii 1990, înainte de a exploda în anii 2000. Jocurile Esports au evoluat de la o distracție ocazională jucată între prieteni la un sport profesionist. De fapt, turneele de sport au existat de atâta timp cât jocurile video.

Frumusețea jocului de jocuri esport a fost întotdeauna competiția, primele turnee fiind mici concursuri locale care au folosit un format de joc head-to-head. Ce este un turneu de esports? Îi vede pe jucători concurând într-un anumit joc pentru o durată stabilită. Orice turneu dat vede jucători individuali sau echipe concurând după un format bine definit.

Cele mai populare ligi și turnee de esportsAlte mari evenimente sportiveCele mai bune jucători și echipeCum și unde să pariezi pe un turneu de esports

Lista ligilor sau turneelor de esport este lungă, The International fiind una dintre cele mai prestigioase. The International este un turneu global de esports pentru Dota 2 dezvoltat și găzduit de Valve. De la turneul inaugural din 2011, The International a avut loc în fiecare an, cu excepția ediției din 2020, care a fost anulată din cauza pandemiei de Coronavirus.

Afișează mai multe

În 2021, PGL Major Stockholm, alias PGL, a organizat al șaisprezecelea campionat Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) la Stockholm, Suedia. În perioada 26 octombrie - 7 noiembrie 2021, douăzeci și patru de echipe s-au calificat pentru a concura la Avicii Arena prin clasamentele regionale. Cu un fond de premii de 2.000.000 USD, evenimentul este primul major și unul dintre primele campionate de esport de la începutul pandemiei.

Afișează mai multe

Ligile de turnee Esport au devenit atât de populare în zilele noastre. De aceea, lista turneelor de sport de astăzi este lungă. Dar chiar în vârf se află aceste campionate eSport este Campionatul Mondial League of Legends. Găzduit de Riot Games, Campionatul Mondial League of Legends, cunoscut sub numele de Worlds, este un turneu profesional anual care reunește cele mai bune echipe din League of Legends (LoL) pentru a concura pentru titlu la sfârșitul fiecărui sezon.

Afișează mai multe

Fiind una dintre primele ligi profesionale de esport, Overwatch League (cunoscută și sub numele de OWL) reprezintă echipe de pe tot globul. Blizzard Entertainment a lansat liga în 2018 cu 12 echipe. După ce sa extins la 20 de echipe un an mai târziu, liga a început o ascensiune constantă, alimentată de popularitatea Overwatch, un joc de esports cu 50 de milioane de jucători în 2018.

Afișează mai multe

DreamHack este o firmă de divertisment cu sediul în Suedia. Firma este specializată în evenimente competitive de jocuri și este deținută de Modern Times Group (MTG), o companie de divertisment digital cu sediul în Stockholm. Potrivit Cartei Recordurilor Guinness și a Galaxiilor Gemene, este cel mai mare festival LAN party și de calcul din lume. Acesta (acest turneu) se mândrește cu cea mai rapidă conexiune la Internet din lume și are, de asemenea, cel mai mult trafic generat.

Afișează mai multe

Există puține turnee online de esport mai mari decât Campionatul Global PUBG. Îi întâmpină pe cei mai buni jucători ai jocului gratuit Battle Royale. Acest titlu a obținut un succes uriaș pe mobil. Cu toate acestea, turneul se joacă doar pe PC. Acest lucru se datorează în principal faptului că PUBG Mobile Club Open (PMCO) oferă deja o platformă pentru jucătorii mobili. Corporația PUBG organizează anual PGC.

Afișează mai multe

Six Invitational de la Ubisoft își face un nume în turneele globale de esports. Turneele online anuale de esporturi profesionale Rainbow Six Siege atrag unii dintre cei mai buni talente de jocuri din lume. Cu sediul în Montreal, unde Ubisoft lucrează la dezvoltarea jocului, turneul găzduiește echipe care concurează într-un campionat asemănător Cupei Mondiale.

Afișează mai multe

Apex Legends Global Series

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter

Cele mai populare ligi și turnee de esports

Există diferite tipuri de turnee de jocuri. Regulile și formatele variază în mod semnificativ, dar ADN-urile respective rămân în mare măsură identice în general. Fiecare tip de turneu este menit să atragă o anumită mulțime și să ofere o experiență unică jucătorilor, fanilor și chiar pariorilor.

Fie că este vorba despre o ligă locală de esporturi cu armatură sau un turneu profesionist, evenimentele de esports pot dura câteva ore sau câteva zile, în funcție de natura jocului. Turneele folosesc de obicei un sistem simplu care vede jucătorii sau echipele avansând după fiecare victorie până când învingătorul este determinat.

Care sunt cele mai populare turnee de esport? Cei care pariază pe turnee de jocuri, oamenii sunt adesea surprinși de modul în care au devenit competițiile de jocuri video în ultimii ani, în special cele care nu au fost atenți de mult.

Succesul realizat în ejocuri sportive a fost inspirat în mare măsură de campionatele majore și de câștigurile masive asociate cu acestea. Acestea fiind spuse, iată câteva dintre cele mai populare evenimente sportive în ceea ce privește numărul de spectatori și fondul de premii.

The International – Dota 2

Internaționalul este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari turnee de e-gaming, atât în ceea ce privește fondul de premii, cât și numărul de spectatori. Internationalul are toate atributele ca fiind unul dintre cele mai mari campionate de esports.

Găzduit de Valve, proprietarii și producătorii Joc Dota 2, acest turneu cu 18 echipe și-a susținut popularitatea la cel mai înalt nivel din 2013. Internaționalul este un turneu cu o singură invitație, în care jucătorii trebuie să se lupte în turnee regionale sau în Circuitul Dota Pro pentru a avea șansa de a primi un apel. -sus.

Potrivit statistica.com, acest campionat a plătit premii nebunești de 34 de milioane de dolari în sezonul 2018/2019, echipa câștigătoare luând acasă peste 18 milioane de dolari. Din păcate, sezonul 2020 nu s-a concretizat în urma pandemiei de COVID-19. Fondul de premiere din 2021 este de peste 40 de milioane de dolari.

CS: GO Campionatul Major

The Counter-Strike: ofensiva globală (CS: GO) Championship este, fără îndoială, cel mai popular și cel mai mare turneu CS: GO. Acest eveniment include 24 de echipe care luptă pentru premiul cel mai mare. Team Astralis sunt evenimentele curente ale acestui eveniment de gaming, câștigând ultimele trei campionate. Turneul a avut un fond de premii de 1 milion de dolari în ultimii cinci ani. Cu toate acestea, campionatul din 2021 a dublat fondul de premiere la 2.000.000 de dolari.

Campionatul Mondial League of Legends

Campionatul Mondial League of Legends (LoL) a fost lansat în 2011 și este, fără îndoială, unul dintre evenimentele sportive majore sub soare. La fel ca și International, este operat de Riot Games, care a câștigat jocul. Acest turneu este, fără îndoială, cel mai mare și cel mai popular League of Legends turneu la nivel global.

Acest turneu este cunoscut în special pentru meciurile sale intense și dramatice, competiția devenind emoționantă atât pentru jucători, cât și pentru fani. Campionatul Mondial LoL prezintă unii dintre cei mai buni jucători LoL, aleși din competițiile regionale. Campionatele recent încheiate din 2021 desfășurate în Islanda au adus câștigătoarea să ia acasă 2.225.000. Fondul de premii din acest an este la aceeași valoare ca și evenimentul de anul trecut, dar distribuția nu a fost încă anunțată.

Cupa Mondială Overwatch (OWWC)

OWWC este un turneu anual de sporturi organizat de Blizzard Entertainment, Overwatchdezvoltatorul lui. Acest eveniment începe cu stil, Blizzard alegând cele mai puternice 24 de echipe din întreaga lume pe baza ratingului lor mediu de calificare. Toate țările sunt apoi împărțite în grupuri unde începe concursul.

Acest joc se bucură de un apel masiv. Iată kicker-ul, fanilor li se oferă o șansă rară de a alege antrenorii echipei respective. Implicarea fanilor în alegerea grupului este, fără îndoială, o modalitate excelentă de a aduce baza de fani în eveniment.

În trecut, această ligă a atras peste 300.000 de telespectatori. Când vine vorba de fondul de premiere, echipa SUA a câștigat evenimentul din 2019, luând acasă 90.000 de dolari. Cupa Mondială 2022 este stabilită pentru noiembrie 2022, dar fondul de premii a fost încă anunțat oficial.

Alte mari evenimente sportive

Cupa Mondială FIFA

FIFA este un joc video extrem de popular și printre cele mai bine vândute jocuri din toate timpurile. Cel recent încheiat Provocarea FIFA 21 este evenimentul cel mai vizionat de EA după ce a acumulat o durată totală de vizionare de un milion de ore. Toate serialele EA Sport reprezintă punctul culminant al evenimentului principal, Campionatul Mondial FIFAe, care prezintă 32 dintre cei mai buni jucători din întreaga lume luptă pentru fondul de premii de 500.000 USD.

Call of Duty (CoD) League

The Liga CoD este, fără îndoială, punctul culminant al jocurilor de noroc Call of Dugamingrts. Deși au existat mai multe turnee CoD, liga CoD este relativ nouă, fondată în 2020. Acest eveniment de joc video are loc pe parcursul a mai multor luni, cu cei mai buni jucători de sport din lume din sWorld. Seria CoD 2021 a oferit un fond uriaș de premii de 5 milioane de dolari, campioana din playoff aducând 1,2 milioane de dolari.

Campionatul Global PUBG

The Campionatul Global PUBG este cel mai mare eveniment din calendarul PUBG eSports. Acest turneu internațional invită cele mai bune echipe PUBG din lume. Seria 2021 a avut loc în Coreea de Sud și a fost câștigată de lista chineză NewHappy, câștigând 1,3 milioane de dolari. În special, premiul total al competiției a fost de puțin peste 2 milioane de dolari.

Electronics Sports League

The Electronic Sports League (ESL) este un conglomerat de diferite echipe de sport deținute și operate sub același nume. Turneul se joacă la patru divizii principale, inclusiv:

 • ESL Play
 • Campionatul Național ESL: turneu de calificare limitat de locații geografice
 • ESL Pro Tour: un eveniment de circuit cu trei titluri (CS: GO, Warcraft III și StraCraft II)
 • ESL One

Dintre toate turneele ESL, ESL One Series are cel mai mare premiu în bani, cu peste 12,5 milioane USD împărțiți în peste 60 de campionate de esports.

Cele mai bune jucători și echipe

Care sunt cele mai bune echipe și jucători de sport in lume? Care sunt cele mai bune echipe? Răspunsul la oricare dintre aceste întrebări ar fi fost un vis exagerat cu un deceniu în urmă. În ultimii ani, câțiva jucători și echipe au reușit să stea printre mulțime.

Jucători

De-a lungul anilor, mulți jucători au strâns milioane prin câștigarea unora dintre cele mai mari turnee și evenimente de sport. Interesant este că unele au rămas consistente de-a lungul anilor. Iată câțiva dintre cei mai buni jucători video din întreaga lume.

 • Mai fals: Numele adevărat, Lee, Sang Hyeok, este de departe cel mai decorat jucător de eSports, fiind unul dintre cei doi oameni care au câștigat Campionatele Mondiale LoL. De asemenea, a câștigat câteva titluri profesionale, inclusiv All-Star Paris 2014, Invitațiile de la mijlocul sezonului în 2016 și 2017 și Campionatul Mondial IEM în 2015.
 • Obține_Dreapta – Numele adevărat, Christopher Alesund, este considerat cel mai mare jucător CS: GO care a împodobit jocul, după ce a acumulat numeroase locuri de top în turneele internaționale de jocuri.

Alți jucători remarcabili includ: Flash (Lee, Young Ho) și f0rest (Patrik Lindberg)

echipe

Unele echipe au fost remarcabile de-a lungul anilor când vine vorba de sporturi de echipă. Iată câteva dintre cele mai decorate echipe de eSports din lume.

 • Virtus.pro
 • Fnatic
 • Genii malefice
 • OG
 • Team Liquid
 • Astralis

Cum și unde să pariezi pe un turneu de esports

Cum pot paria pe sporturi?

Această întrebare apare des. Oricât de mult există diferențe între sporturi și sporturile tradiționale, nu există multe diferențe în ceea ce privește pariurile. Ca și în cazul pariurilor sportive, cunoașterea turneului este cheia în luarea deciziilor în cunoștință de cauză.

Orice parior ar trebui să înceapă prin a înțelege jocul înainte de a începe să exploreze genul sau turneul. Jucătorii trebuie să înceapă prin a se familiariza cu jucătorii, echipele și natura jocului. Pariurile nu ar trebui să fie grele. Premisa pariurilor eSports este simplă: alegeți o echipă sau un jucător care are cele mai mari șanse de a câștiga meciul sau evenimentul și decideți care cote prezintă cea mai bună valoare.

Unde să pariezi pe sporturi?

Cu multe case de pariuri care acoperă evenimentele de jocuri video astăzi, fanii eSports caută în mod constant cele mai bune site-uri de pariuri online pentru esports. Fiecare casa de pariuri trebuie să fie unică într-un anumit sens.

Înainte de a cădea în favoarea stimulentelor atrăgătoare și a ofertelor gratuite de bani, jucătorii ar trebui, de asemenea, să analizeze mai profund diverși factori, cum ar fi statutul licenței, reputația, metodele de plată, acoperirea turneelor de jocuri electronice și gama de piețe de pariuri. În principiu, cele mai bune site-uri de pariuri online eSport ar trebui să fie cele care răspund în mod cuprinzător nevoilor pariorilor.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu