Cele mai populare case de pariuri eSports din Ungaria

Într-o cultură a muzicii populare și a capodoperelor literare, Ungaria evoluează din cadrul său de jocuri de noroc dominat de stat. O parte din populația națională a țării se bucură de jocurile de noroc în sporturi, care reprezintă o piață de jocuri de noroc în creștere în regiune.

Aproape 4 milioane de cetățeni joacă jocuri video anual, ceea ce reprezintă aproape 60% din populația Ungariei. Cu peste 90% din țară dedicată religiei organizate, inclusiv catolicismului, printre alte religii, doar 1% din populație este dependentă de pariuri. Generația tânără alimentează boom-ul esporturilor din țară, despre care experții prevăd că va include peste 200.000 de jucători.

Cele mai populare case de pariuri eSports din Ungaria
Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserAdriana PopescuLocaliser
Cele mai bune site-uri de pariuri Esports din Ungaria 2024

Cele mai bune site-uri de pariuri Esports din Ungaria 2024

Pe măsură ce piața esporturilor crește, oportunitățile de a paria pe jocuri de noroc sunt legate de legislația și reglementările privind jocurile de noroc. Din 2014, piața de pariuri din Ungaria se extinde dramatic, în urma legislației care a permis deschiderea a 11 cazinouri în toată țara.

În 2015, doar patru operațiuni de cazinou terestre au primit autoritatea de a oferi opțiuni de pariuri online pentru cetăţenii Ungariei. Până în 2018, Curtea de Justiție Europeană s-a pronunțat împotriva acestei politici restrictive, hotărând că limita de licențiere a jocurilor de noroc online a încălcat legile Uniunii Europene.

În urma deciziei, UE nu a instituit nicio măsură de aplicare împotriva Ungariei pentru a asigura oportunități pentru întreprinderile private de a oferi țării oportunități de jocuri de noroc.

Pentru o vreme, Ungaria a blocat operațiunile de jocuri de noroc online fără licență să ofere servicii maghiarilor prin internet. Până în 2020, lista operatorilor online care operează ilegal, adăugați pe lista neagră a Ungariei, a crescut exponențial, depășind 150% față de anul precedent.

Cele mai bune site-uri de pariuri Esports din Ungaria 2024
Populare jocuri Esports Ungurii Bet On

Populare jocuri Esports Ungurii Bet On

Pariurile pe turneele de esports sunt în creștere în popularitate în Ungaria. Case de pariuri esport online licențiate și site-urile web străine oferă cetățenilor oportunități de a paria pe rezultatele turneelor și meciurilor. Entuziaștii folosesc informații despre campioni și echipe pentru a miza pe anumiți jucători, meciuri și rezultatul turneelor de mare profil. Deși sporturile în Ungaria sunt relativ noi, peisajul este în creștere.

Pariorii caută cele mai bune cote posibile. Cu sporturile, trei tipuri de cote includ zecimal, fracționar și american. În pariurile cu cote zecimale, randamentele sunt calculate din înmulțirea pariului cu un număr zecimal. De exemplu, pariând 10 USD câștigă 15 USD pe un pariu cu cote de 1,50. La pariuri fracționate, un mai bun câștigă 30 USD pe un ager de 10 USD pentru 3/1 cotă, dacă câștigă.

Cotele americane dau echipei favorite de esports un minus, în timp ce cel defavorizat are un semn plus. Numărul de după simbolul plus sau minus determină profitul la un pariu de 100 USD. Experții în piață, preferă cote favorabile pentru a câștiga cea mai mare sumă de bani. Mai mult de 30% dintre maghiari participă jocuri esports într-o formă oarecare începând cu 2021. Unele dintre cele mai populare jocuri sunt enumerate mai jos.

CS:GO

Counter Strike este format din două echipe opuse, teroriştii şi contraterorisţii. În timpul jocului, echipele adverse luptă între ele în diferite moduri de joc. Pasionații de jocuri preferă modul, care implică contrateroriști care încearcă să-i oprească pe teroriști să pună bombe. Antiteroriștii salvează ostatici și îi împiedică pe teroriști să îndeplinească alte obiective.

Cu nouă moduri de joc, jucătorii experimentează caracteristici diferite în raport cu modul specific în joc. Serverele comunitare oferă varietate prin includerea modurilor de joc pentru clienți și hărți pentru ca jucătorii să extindă acțiunea de joc.

League of Legends

Cunoscut și sub numele de LoL sau pur și simplu Liga, League of Legends pune două echipe una împotriva celeilalte în timp ce jucătorii apără o regiune a hărții. Fiecare jucător controlează un personaj „campion”, care are abilități și stiluri de joc distincte. Campionii colectează puncte, cumpără articole și câștigă aur într-o încercare de a învinge cealaltă echipă. Într-un mod, echipa distruge „Nexusul” adversarului, aruncând totuși la baza inamicului

Overwatch

Ca un joc de împușcături, Overwatch jucătorii din două echipe aleg dintr-o listă de „eroi” pentru a decide ce personaje să joace în timpul jocului. Echipele aleg moduri de joc, adaugă personaje și navighează gratuit pe hartă. Participanții se bucură de joc într-un mediu competitiv. Munca în echipă este necesară pentru a atinge obiectivele în termen.

Populare jocuri Esports Ungurii Bet On
Metode de plată online Esport în Ungaria

Metode de plată online Esport în Ungaria

Pariuri Esports necesită depuneri în conturi online. Pariurile sportive oferă cetățenilor maghiari posibilitatea de a utiliza metode de depozitare în condiții de siguranță cu portofele digitale consacrate, internaționale, cum ar fi PayPal și Neteller. Metodele suplimentare disponibile la nivel internațional acceptate de unele case de pariuri includ Entropay, PromptPay și EasyPay.

Jucătorii pot depune fără probleme fonduri într-un cont de pariuri folosind una dintre aceste metode de plată online. Băncile oferă, de asemenea, posibilitatea de a transfera fonduri direct dintr-un cont bancar într-un cont de cazinou online sau de pariuri sportive. Bitcoin și alte criptomonede oferă jucătorilor posibilitatea de a efectua transferuri de bani sigure și anonime, cu excepția faptului că instituția de jocuri de noroc urmărește identitatea fiecărui parior pentru a respecta reglementările împotriva spălării banilor.

Este esențial pentru pariorii de esports să cerceteze cu atenție o platformă înainte de aceasta depunerea de bani online. Platformele licențiate trebuie să respecte reglementări stricte și supraveghere, protejând jucătorul. Chiar și o casa de pariuri sportivă cu licență internațională poate oferi oportunități de pariere mai sigure decât platformele fără licență.

Metode de plată online Esport în Ungaria
Istoria maghiară a site-urilor de pariuri Esports

Istoria maghiară a site-urilor de pariuri Esports

După cel de-al Doilea Război Mondial, punctele de vedere politice din jurul peisajului jocurilor de noroc din Ungaria au evoluat. Pentru o vreme, a existat un accent care sfidează indivizii să se îmbogățească. Sloturile și alte forme de jocuri de noroc au fost interzise. Cu toate acestea, în 1947, piscinele Toto au fost aprobate pentru a strânge bani pentru ca sportivii să concureze la Jocurile Olimpice din 1948. Până în 1957, țara a restabilit Loteria Națională.

Popularitatea a crescut pentru loterie, deoarece câștigurile lunare le-au oferit cetățenilor șansa de a cumpăra articole de lux, cum ar fi electrocasnice, vile și automobile. Regina Habsburg a creat un monopol al jocurilor de noroc, concentrându-se pe jocurile de cărți și cursele de cai.

În 1827, Ungaria a deschis un cazinou terestru, numit Casino Sopron, care este cel mai vechi cazinou din țară în prezent. Cazinouri suplimentare au fost deschise în 1989. Până în 1992, hotelul Sofitel din Budapesta a lansat Cazinoul Las Vegas. Szenrencsejatek a lansat o unitate, numită Tropicana în 2000. Până în 2007, guvernul ungar a preluat controlul pieței jocurilor de noroc. În 2011, autoritatea de guvernare a fost numită Administrația Națională a Fiscalelor și a Vămilor.

Vârsta minimă pentru jocuri de noroc este de 18 ani și necesită înregistrarea pariorilor. O licență de funcționare costă unitățile aproape 700.000 de euro. Până în 2013, noi legi au deschis piața locală a jocurilor de noroc pentru operatorii online, dar necesită taxe extrem de mari. Odată cu reglementările mai blânde privind jocurile de noroc din ultimul deceniu, se deschid cazinouri suplimentare, iar jocurile de noroc devin din ce în ce mai populare în regiune.

Istoria maghiară a site-urilor de pariuri Esports
Originile Esports-ului în Ungaria

Originile Esports-ului în Ungaria

Jucătorii de noroc au început să parieze pe sporturi la scurt timp după ce fenomenul a câștigat popularitate. Pe măsură ce tinerii continuă să joace jocuri populare, natura competitivă a turneelor atrage pariori care doresc să câștige mari la un pariu. La început, nu părea că sporturile se vor transforma într-o mare piață a jocurilor de noroc.

Cu toate acestea, deoarece mai multe platforme online oferă oportunități de a paria la turnee majore, se preconizează că piața va depăși veniturile industriei cinematografice până în 2027. Numărul mare de persoane care participă la nivel internațional este suficient pentru a susține un cadru de jocuri de noroc pentru industria esporturilor.

Baza de fani Esports

Pasionații de sporturi au cerut caselor de pariuri să ofere pariuri. Inițial, casele de pariuri nu au câștigat bani substanțiali din cauza volumului scăzut de pariuri. Cu toate acestea, pe măsură ce baza de fani continuă să crească exponențial, la fel și pariurile. Astăzi, pariorii din întreaga lume pariază pe rezultate majore ale turneelor, echipe și jucători individuali.

Popularitatea sporturilor în Ungaria și pe tot globul crește numărul de spectatori. În 2017, evenimentul Intel de la Katowice a atras peste 45 de milioane de fani și este cel mai urmărit eveniment din acel an. Esports ajunge, de asemenea, la milioane de oameni online prin intermediul rețelelor sociale și al site-urilor populare de esports. Evenimente Esports difuzate pe tot globul în diferite limbi.

Principalele case de pariuri sunt pe deplin la bord cu pariurile esports. În încercarea de a atinge audiența de milioane și piața de mai multe miliarde de dolari, casele de pariuri sportive online oferă oportunități robuste de pariuri pe sporturi. De la rețelele de socializare la televiziune, esports-ul și-a găsit locul pe piața maghiară. Pasionații de Esports din țară încă lucrează pentru a crește numărul de jucători care participă, sperând să ajungă la peste 1 milion.

Originile Esports-ului în Ungaria
Jocurile de noroc din esports sunt legale în Ungaria?

Jocurile de noroc din esports sunt legale în Ungaria?

De ani de zile, există singurul site de pariuri licențiat din Ungaria. Cetăţenii maghiari pot accesa platforme de sport străine pentru a paria pe turnee şi jucători. În 1991, guvernul ungar a început să legalizeze jocurile de noroc. Ungaria este baza de operațiuni pentru majoritatea cazinourilor din țară. Pentru pasionații de sporturi, piața crește în tandem cu sporturile din regiune.

Platformele de jocuri online și casele de pariuri sportive oferă jucătorilor oportunități de pariuri pentru unele dintre cele mai populare sporturi din țară. Cu o populație de aproape 10 milioane, aproximativ 2% din populație este dependentă de jocuri de noroc.

Jocurile de noroc din esports sunt legale în Ungaria?
Acte de pariuri pe jocuri video în Ungaria

Acte de pariuri pe jocuri video în Ungaria

Legea XXXIV din 1991 reglementează operațiunile de jocuri de noroc din Ungaria. Pariorii pot accesa platforme străine de jocuri de noroc pe internet. Consiliul de Supraveghere a Jocurilor de Noroc din țară supraveghează implementarea și aplicarea Legii. Nu există restricții privind investițiile străine, dar intrarea pe piață autorizată este costisitoare.

Operatorii de cazinouri trebuie să aibă capital de la 279.000 de euro până la 2,8 milioane de euro. Obligații suplimentare se aplică celor care doresc să intre în alte zone de jocuri de noroc. Operatorii licențiați sunt obligați să informeze Consiliul cu privire la orice modificare a situației financiare sau juridice a operatorului. Situația financiară și proprietatea afacerii sunt examinate amănunțit în timpul procesului de licențiere.

Ani de zile, activitățile de pariuri au intrat în monopolul statului. Recent, țara a deschis oportunități de licențiere pentru pariuri sportive întreprinderilor private. Chiar și camerele de carduri necesită licențe speciale.

Legea privind jocurile de noroc face diferența între aparatele de slot și aparatele de jocuri video arcade. Sloturile sunt jocuri de noroc, în timp ce jocurile video oferă divertisment. Slot machines sunt permise în sălile de jocuri și cazinouri. Cu toate acestea, nu este necesară nicio licență pentru a opera jocuri video arcade. Nici măcar jocurile video de jocuri de noroc nu sunt supuse licențelor pentru jocuri de noroc.

Pentru operatorii care se califică, licențele durează până la cinci ani pentru jocurile de loterie și jocurile de noroc la distanță. Cazinourile terestre sunt autorizate pentru 35 de ani. Camerele de carduri și cluburile primesc o licență pentru 15 ani. Procesul poate dura aproape 2 săptămâni pentru jocurile arcade și 2,5 luni pentru activitățile de jocuri de noroc.

Până în 2017, o lege privind spălarea banilor necesită diligența necesară pentru a finaliza procesul de licențiere. Ca urmare, Consiliul poate solicita date suplimentare de la un solicitant sau de la registrul penal. Operatorii trebuie să depună cereri de MLA la fiecare trei ani.

Toți jucătorii licențiați trebuie să adere la principiile jocului de noroc responsabil pentru a anula impactul jocurilor de noroc asupra grupurilor vulnerabile, cum ar fi persoanele dependente. Din aceste motive, anunțurile pentru jocuri de noroc nu pot viza tinerii cu vârsta de până la 18 ani. Publicitatea legată de jocurile de noroc este interzisă pentru operatorii fără licență.

În timp ce câștigurile din activitățile de jocuri de noroc sunt scutite de taxe. Câștigurile din locații fără licență sunt supuse unei taxe de 15% și 15,5% taxe sociale, pe care persoana fizică trebuie să le declare la serviciul fiscal din Ungaria.

Acte de pariuri pe jocuri video în Ungaria
Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Poate orice companie să solicite o licență de operator online în Ungaria?

Recent, Ungaria a început să ofere oportunități companiilor private de a solicita licență pentru a opera site-uri de jocuri de noroc online. De ani de zile, numai operațiunile terestre cu licență au putut opera și site-uri web de pariuri online.

Care este dimensiunea pieței ilegale a jocurilor de noroc din Ungaria?

Țara are o piață substanțială a jocurilor de noroc ilegale, estimată la peste 100 de milioane anual. Autoritățile de reglementare combat jocurile de noroc ilegale prin plăți și blocarea ISP-ului, precum și restricționând publicitatea.

Care este veniturile de pe piața jocurilor de noroc?

Veniturile din jocurile de noroc din Ungaria au atins 107 milioane de euro în 2017 din 1.370.000 de vizite la cazinouri.

Cum combate Ungaria dependența de jocuri de noroc?

Ungaria nu are o problemă majoră de dependență de jocuri de noroc. Aproximativ un procent din populația țării se luptă cu comportamente care creează dependență. Cu toate acestea, jucătorii se pot auto-monitoriza și se pot autoexclude din activitatea de jocuri de noroc timp de doi ani sau mai puțin.

La cererea cazinoului, instituția trebuie să pună în aplicare interdicția până a doua zi. La auto-excludere, jucătorul trebuie să aștepte 7 luni înainte de a revoca cererea. Numerele gratuite pentru asistența pentru dependența de jocuri de noroc și protecția jucătorilor sunt afișate pe toate echipamentele de cazinou de pe teren și pe site-urile web pentru case de pariuri sportive.

Sunt arestați jucătorii de noroc online din Ungaria?

Jocurile de noroc în Ungaria sunt legale. Aplicarea implică autoritățile de reglementare care blochează accesul la platformele de pariuri fără licență. În perioada 2014-2018, organismul de reglementare al țării a sancționat operatorii online ilegali și a instituit un cadru pentru a bloca accesul ISP-urilor la site-uri web fără licență. Cu toate acestea, guvernul caută modalități de a se conforma cu legile UE, care intră în conflict cu unele reglementări maghiare. Pe măsură ce pariurile pe sporturi cresc, piața operatorilor de jocuri de noroc se va extinde cu siguranță.

Întrebări frecvente
About the author
Liam Fletcher
Liam Fletcher

Liam „CyberScribe” Fletcher, un kiwi cu un talent pentru un joc rapid și narațiuni articulate, a apărut ca o voce proeminentă la EsportRanker. Scufundându-se adânc în universul esports, Liam creează recenzii cuprinzătoare, perspective strategice și povești captivante din spatele ecranelor.

Send email
More posts by Liam Fletcher