Esports Game Genres

Paritorii pot paria pe mai multe genuri eSports, iar fiecare gen are setul său de caracteristici unice. În acest articol, vom discuta care sunt diferitele genuri de esports și cum diferă acestea unul de celălalt. Pariorii trebuie să obțină această înțelegere pentru a ști unde să-și plaseze banii. Desigur, vrei să pariezi pe jocurile eSports că înțelegi cum funcționează. Următoarea este o listă a celor mai populare genuri de jocuri din eSports.

Jocuri First-Person Shooter (FPS).

Jocuri First-Person Shooter (FPS).

Jocurile FPS sunt unul dintre cele mai populare genuri eSports și constau în jocuri eSports care utilizează perspectiva la persoana întâi pentru a oferi jucătorilor o experiență captivantă. Overwatch de la Blizzard Entertainment este un astfel de joc care folosește o perspectivă la persoana întâi în jocul său și oferă audienței jocuri competitive și divertisment. Overwatch este unul dintre cele mai jucate jocuri și unul dintre cele mai difuzate jocuri pe Twitch din 2022. Alte titluri FPS eSports includ Counter-Strike: ofensiva globală (CS:GO), Call of Duty: Warzone, Câmpul de luptă, și Rainbow Six Siege, printre alții.

Jocurile FPS sunt populare în rândul pariorilor, deoarece oferă o implicare și reținere remarcabile a jucătorilor. Numărul mare de jucători prezenți în jocurile FPS crește, de asemenea, oferta pentru pariuri esport. Popularitatea în creștere a jocurilor FPS le face să fie o categorie de top pe multe site-uri de pariuri esport. Veți fi greu să găsiți un site de pariuri eSports fără jocuri FPS. În plus, deoarece jocurile FPS sunt jucate pe stadioane la evenimente uriașe și sunt transmise în direct, ele atrag audiențe mari.

Jocuri First-Person Shooter (FPS).
Jocuri de strategie

Jocuri de strategie

Jocurile de strategie sunt jocuri de sport care implică strategie și tactică. Jucătorul trebuie să combine strategia cu executarea corectă a tacticii pentru a câștiga. Unul dintre cele mai cunoscute jocuri de strategie este Civilization, dar astăzi nu este un joc esport. Jucătorul trebuie să-și dezvolte civilizația și să construiască infrastructura, care poate fi folosită pentru întreaga tură sau pentru o anumită durată.

Popularitatea jocurilor de strategie a crescut de-a lungul timpului, deoarece necesită gândire critică și o minte activă pentru a gândi înainte și a identifica mișcările esențiale din fiecare turneu pentru un avantaj mai mare față de adversar. Acești doi factori fac ca jocurile de strategie să fie plăcute de urmărit și grozave pentru pariuri.

Jocuri de strategie Esport

Pe lângă Civilization, alte titluri de sport bazate pe strategie includ Starcraft, Warcraft, Hearthstone (este un joc de cărți) și Vârsta imperiilor. În Starcraft, de exemplu, harta ar putea fi uriașă, iar jucătorii trebuie să se gândească la o strategie înainte de a-și trimite armata peste hartă pentru a bloca unitățile inamice.

Pot fi folosite multe strategii unice, cum ar fi atacul, construirea unei baze etc. Jucătorii sau echipele trebuie să-și folosească abilitățile de multitasking aici, deoarece jocurile de strategie necesită multă atenție. Ei trebuie să-și amintească datele despre resursele, unitățile lor, unde se află inamicii lor și trebuie să planifice înainte, în timp ce trebuie să-și controleze civilizația sau unitățile în același timp.

Jocuri de strategie
Battle Royale

Battle Royale

Jocurile Battle Royale sunt un gen unic care acoperă jocuri cu ritm rapid, orientate spre acțiune, în care jucătorii trebuie să lupte până la moarte. Acesta este practic ceea ce sunt jocurile battle royale; sunt scunzi, iar jucătorii trebuie să-și omoare cât mai mulți dintre adversarii lor în timpul intervalului de timp. De obicei, spațiul hărții devine din ce în ce mai scurt cu timpul, în timp ce jucătorul sau echipa (maxim 4 jucători) trebuie să supraviețuiască și să-și omoare adversarii pe parcurs. Numărul de oameni care joacă aceste jocuri a crescut rapid, făcând din Battle Royale un gen popular de esports.

Popularitatea jocurilor Battle Royale provine din faptul că oferă un punct de intrare ușor în jocuri video. De asemenea, au un grad ridicat de implicare a jucătorilor, deoarece obiectivul este să-i omoare pe alții folosind toate oportunitățile disponibile și cu un risc relativ scăzut de a fi uciși de alți jucători sau NPC-uri. Datorită jocului lor incitant, oamenii tind să se uite la aceste jocuri pentru divertisment.

Jocurile Battle Royale includ Câmpurile de luptă ale lui PlayerUnknown, Fortnite, Apex Legends, Zona de razboi, și Paladini. Rețineți că unele jocuri Battle Royale pot necesita un computer de ultimă generație pentru a juca, în timp ce altele nu. Deci, dacă aveți un buget redus, este posibil să doriți să tranzacționați cu atenție atunci când vă alegeți jocul.

Battle Royale
MOBA

MOBA

MOBA, în plin Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). Este un mod multiplayer de joc de strategie. Un jucător își asumă rolul unui personaj, iar alți jucători își asumă rolul dușmanilor. Jucătorii MOBA sunt numiți „eroi”, „campioni” sau „agenți” (adică, personajul care controlează jocul MOBA), care au propriile lor abilități și abilități specifice. Ei încearcă să distrugă baza inamicilor câștigând suficiente resurse și experiență și învingându-și adversarii pentru a câștiga jocul. Fiecare echipă are 5 jucători care au de obicei propriile roluri: mid-laner, jungler, bot laneres (adc și suport) și un top-laner. Toți trebuie să lucreze împreună, să comunice și să știe când să intre în luptă. Scopul este de a distruge obiectivul principal, „Nexus”, dar echipele trebuie să distrugă turnuri pe parcurs pentru a ajunge la etapa finală.

Popularitatea jocurilor MOBA a crescut de-a lungul timpului, deoarece acestea oferă un punct de intrare ușor în jocurile de strategie în timp real. Datorită regulilor lor simple și jocului rapid, au și un grad ridicat de implicare a jucătorilor. Există multe jocuri MOBA eSports online, dar cele mai populare includ Dota 2, Eroii furtunii, și League of Legends.

Dota 2 este cel mai mare turneu digital din lume care implică jucători umani, cu peste 100 de milioane de jucători înregistrați la nivel global. Finalele acestui eveniment aduc un fond de premii în valoare de zeci de milioane de dolari și a fost numit The International.

Heroes of the Storm este, de asemenea, foarte popular printre jucătorii de pe tot globul. Este un joc pentru computer dezvoltat de Blizzard Entertainment și lansat în 2015 după un succes enorm la testarea sa beta. Prezintă personaje din diferite francize Blizzard, cum ar fi Warcraft, Overwatch, Diablo și StarCraft: Brood War.

League of Legends este un joc MOBA care a devenit extrem de popular în eSports. A apărut în 2009 și de atunci a devenit unul dintre cele mai jucate jocuri. Începând cu 2022, cel puțin 100 de milioane de oameni joacă LoL în fiecare lună.

MOBA
Jocurile de luptă esports

Jocurile de luptă esports

Genul de eSport de luptă este probabil cel mai vechi gen de eSport de pe piață. Încă din anii 1990, eSporturile de luptă erau deja jucate cu jucători care se jucau pe o consolă PC, Xbox sau Playstation. Două exemple de jocuri de luptă populare includ Capcom Seria Street Fighter, cel Seria Mortal Combat și seria Fatal Fury de la SNK. Jocurile sunt asemănătoare sporturilor tradiționale; mulți pariori pot lega aceste jocuri cu alte sporturi. Alte jocuri din acest gen includ Tekken, Soul Caliber și King of Fighters.

Există patru tipuri de jocuri de luptă eSports. Acestea includ luptători 2D, luptători 3D, luptători 5D și luptători pe platformă. Jocurile de luptă 2-D sunt atât de simple; sunt sprite-uri 2-D care derulează în sus pe ecran. Fiecare joc de luptă 2-D are mișcările sale unice, dar jucătorii pot folosi aceleași tehnici pentru a-și învinge adversarul.

Jocurile de luptă 3-D arată aproape ca fotbalul tradițional în timpul jocului; nu există bariere sau limitări în ceea ce privește cât de departe poate sări un atlet peste un teren sau cât de multă greutate poate ridica. Luptătorii 5-D sunt cei mai apropiați de sporturile tradiționale. Se joacă pe un teren de joc 2D, dar sportivilor virtuali li se oferă un corp 3D complet. Jucătorul care luptă își poate muta personajul în sus, în jos, înainte și înapoi de unde trebuie să fie.

Jocurile de luptă esports
Simulatoare de curse și sport

Simulatoare de curse și sport

În genul de curse și simulatoare sportive, jucătorii trebuie să fie la maximum în diferite vehicule sau echipe sportive. Jucătorii concurează unul împotriva celuilalt într-un mediu dificil. Curse populare și jocuri sportive includ FIFA, NBA2K, Project Gotham Racing, Gran Turismo, Forza Motorsport și seria Tiger Woods PGA Tour. Luptele nu sunt la fel de competitive între șoferi în aceste jocuri ca în jocurile de luptă, dar stilul competiției seamănă în anumite privințe cu sporturile tradiționale.

Simulatoarele prezintă o grafică realistă care seamănă foarte mult cu cursele și stadioanele din viața reală. Jucătorii pot alege dintr-o selecție de mașini de curse pentru a conduce sau a concura în diferite evenimente sportive folosind un teren virtual de fotbal.

Există două tipuri de jocuri eSport de simulare: SimSport și TrackMania. SimSport implică serii de curse profesionale, cum ar fi seria FIA World Touring Car. SimSport oferă, de asemenea, o serie de sporturi din lumea reală, cum ar fi F1, Nascar, MotoGP și multe altele.

În cursele TrackMania, jucătorii pot alege dintr-o serie de vehicule pentru a conduce pe diverse piste din lumea virtuală. Jucătorii pot conduce pe rând în timp ce încearcă să bată timpul adversarului pe o singură pistă sau pot concura în mai multe curse simultan pe diferite piste care includ obstacole precum sărituri și tuneluri.

Simulatoare de curse și sport
Pe ce tip de joc esports este cel mai bun pentru a paria?

Pe ce tip de joc esports este cel mai bun pentru a paria?

Există multe jocuri eSport pe care să pariezi. Și, în timp ce cel mai bun joc de esports pe care să pariezi poate depinde de parior, există jocuri eSport pe care mulți pariori le iubesc. Pentru a alege cele mai bune jocuri eSports pentru pariuri, pariorii ar trebui să ia în considerare factori precum popularitatea generală a jocului, miza minimă și maximă, nivelul de calificare necesar pentru a câștiga și structura acestuia.

Acestea fiind spuse, unele dintre cele mai bune jocuri eSport pe care să pariezi includ:

Overwatch

Acest joc a fost descris ca „un amestec între Pong și „Call of Duty.” Obiectivul este de a distruge baza adversarilor în timp ce apărați-vă pe a ta.” Cu regulile sale simple, jocul ușor și acțiunea rapidă, Overwatch devine rapid unul dintre cele mai populare jocuri eSports din jur.

Dota 2

Aceasta este o arenă de luptă online (sau MOBA) jucată între două echipe cu cinci jucători de fiecare parte (spre deosebire de trei în League of Legends). Pariotorii pot alege să parieze pe cele mai bune echipe Dota 2 sau pe cei mai buni jucători Dota 2, printre alte piețe de pariuri.

Counter-Strike: ofensiva globală

Acesta este un joc cu împușcături la persoana întâi jucat în echipe de teroriști și contrateroriști. Jocul este grozav pentru pariuri din cauza comunității sale masive, a naturii ușor de înțeles și a varietății de opțiuni de pariere disponibile.

Pe ce tip de joc esports este cel mai bun pentru a paria?