Știri

May 23, 2024

Ne amintim de Chris „Zuna” Buechter: un pionierat în sporturi

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Recomandări cheie

  • Chris „Zuna” Buechter, un jucător de pionier din League of Legends din America de Nord, a murit la vârsta de 33 de ani.
  • O pagină GoFundMe creată de fratele său, Kenneth, a strâns aproape 11.000 de dolari pentru a acoperi cheltuielile de înmormântare.
  • Comunitatea de esports, inclusiv figuri notabile precum Yiliang „Doublelift” Peng, a arătat un sprijin copleșitor.

Chris „Zuna” Buechter, al cărui nume este sinonim cu primele zile ale competiției League of Legends din America de Nord, ne-a părăsit prea curând, decedând pe 20 mai la vârsta de 33 de ani. Vestea, raportată pentru prima dată de fratele său Kenneth prin intermediul o campanie GoFundMe sinceră, care vizează finanțarea cheltuielilor de înmormântare ale lui Zuna, a transmis un val prin comunitatea de sporturi. Kenneth a dezvăluit că plecarea prematură a lui Zuna s-a datorat „ unui episod medical brusc neașteptat”

Ne amintim de Chris „Zuna” Buechter: un pionierat în sporturi

În acest moment, efortul de crowdfunding a strâns un sprijin semnificativ, strângând aproape 11.000 de dolari, mulțumită parțial donațiilor atât de la actualii, cât și de la foștii sportivi din League of Legends, inclusiv o contribuție notabilă a lui Yiliang „Doublelift” Peng. Acest răspuns copleșitor subliniază natura strânsă a fraternității esporturilor și amprenta de neșters pe care Zuna a lăsat-o pe scenă.

Călătoria lui Zuna către celebritatea eSports a început odată cu calificarea sa pentru NA LCS Spring Split 2013, ca parte a Team FeaR, care a fost ulterior redenumită Team Vulcun. Sub îndrumarea sa, echipa a câștigat locul trei în playoff, câștigând un loc la prestigiosul turneu Mondial 2013. Deși 2014 a cunoscut o scădere în cariera sa în League of Legends, Zuna și-a găsit o vigoare reînnoită în Heroes of the Storm de la Blizzard, alăturându-se Cloud9 și mai târziu jucând pentru organizații apreciate precum Tempo Storm și Team Naventic până la retragerea sa în 2018.

Vestea morții lui Zuna a provocat o revărsare de omagiu pe rețelele de socializare, evidențiind spiritul său vesel și pasiunea pentru jocuri. Xmithie, un fost coechipier, și-a amintit despre Zuna ca fiind „cea mai veselă persoană” pe care a avut plăcerea să o cunoască. Acest sentiment a fost repetat de mulți din comunitatea esporturilor, pictând o imagine a unui bărbat a cărui vitalitate și entuziasm pentru viață au fost la fel de impactante ca și moștenirea sa de jocuri.

Povestea lui Zuna este o amintire emoționantă a elementului uman din spatele ecranelor; a viselor, luptelor și camaraderiei care definesc călătoria sporturilor. În timp ce comunitatea plânge, ea sărbătorește și viața unui jucător care a îndrăznit să viseze, să concureze și să inspire. Este posibil ca Chris „Zuna” Buechter să fi părăsit scena, dar moștenirea sa va fi pentru totdeauna o parte din istoria sporturilor.

(Raportat pentru prima dată de: Kenneth Buechter, mai 2023)

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

A doua jumătate a sezonului ALGS 2024: o scufundare profundă în fenomenul Esports
2024-06-02

A doua jumătate a sezonului ALGS 2024: o scufundare profundă în fenomenul Esports

Știri