Jocuri eSports online

Acest ghid de pariuri eSports detaliază tot ce trebuie să știe pariorii despre acest subiect, cele mai bune site-uri de pariuri eSports și multe altele.

Nu există nicio îndoială că eSports este una dintre industriile care au continuat să prospere chiar și în timpul pandemiei. Cele mai recente previziuni de la Statista arată că dimensiunea pieței eSports din 2021 este evaluată la puțin peste 1,08 miliarde de dolari, o creștere de aproape 50% față de 2020.

Industria pariurilor eSports a crescut, de asemenea, exponențial. Cu toate meciurile live tradiționale oprite în apogeul pandemiei, eSporturile au devenit preferatele fanilor, deoarece au o notă umană, spre deosebire de sporturile virtuale, singura altă opțiune până atunci.

Istoricul pariurilor eSportsTipuri de pariuri eSportsSfaturi pentru pariuri eSportsJoc responsabil
E-sporty

Acest ghid de pariuri eSports detaliază tot ce trebuie să știe pariorii despre acest subiect, cele mai bune site-uri de pariuri eSports și multe altele. Nu există nicio îndoială că eSports este una dintre industriile care au continuat să prospere chiar și în timpul pandemiei. Cele mai recente previziuni de la Statista arată că dimensiunea pieței eSports din 2021 este evaluată la puțin peste 1,08 miliarde de dolari, o creștere de aproape 50% față de 2020.

Afișează mai multe...
Istoricul pariurilor eSports

Istoricul pariurilor eSports

Originile eSporturilor pot fi datate din 1971, într-un eveniment în care studenții interdisciplinari au participat la un joc de epocă Spacewar. Deși nu a fost un eSport în sine, a deschis calea pentru primul eveniment competitiv de jocuri, Campionatul Space Invaders din 1980.

Dar pentru pariuri, abia la începutul ultimului deceniu pariurile eSports au devenit realitate. Acesta a fost într-un moment în care scena eSports a început să găzduiască turnee multiplayer online. Deci pariurile ar fi putut fi prezentate mai devreme pe scena jocurilor de noroc. Totuși, au existat îngrijorări că majoritatea jucătorilor care s-au bucurat de eSports aveau sub 18 ani, ceea ce înseamnă că nu aveau voie să joace. Ce e mai mult? eSporturile erau foarte nereglementate, așa că ar apărea probleme de manipulare a meciurilor.

Dar odată cu popularizarea echipelor de eSports, lucrurile au luat o altă întorsătură. În primul rând, eSporturile au devenit mai populare, atrăgând chiar și adulții cărora li se permitea legal să parieze. Apoi au venit oferte uriașe de sponsorizare și o audiență enormă care au dus eSporturile la următorul nivel.

ESports este o distracție competitivă în care jucătorii profesioniști au contracte și salarii mari, la fel ca sportivii profesioniști tradiționali. Există o mulțime de turnee de top care atrag milioane de dolari în premii în bani.

Casele de pariuri, pe de altă parte, au profitat de cererea în continuă creștere pentru piețele de pariuri eSports. Operatorii se grăbesc să ofere jucătorilor cele mai recente piețe de eSport pentru a suplimenta jocurile virtuale, cărora le lipsește această atingere umană.

Din toate indicațiile, pariurile eSports sunt printre categoriile cu cea mai rapidă creștere din întreaga industrie a jocurilor de noroc online.

Conform cifrelor recente, se așteaptă ca dimensiunea pieței de pariuri eSport să atingă 205 de miliarde de dolari până în 2027. Interesant, au fost peste 6,5 milioane de parori în eSports în 2020. Desigur, numărul pariorilor eSports a crescut acum când eSports este cel mai nou copil din bloc în lumea pariurilor sportive.

Istoricul pariurilor eSports
Tipuri de pariuri eSports

Tipuri de pariuri eSports

Pentru jucătorii interesați de pariurile eSports, elementele fundamentale includ înțelegerea diferitelor forme de pariuri eSports.

eSports crește într-un prim ritm. Dar apoi, jocurile disponibile sunt determinate de popularitatea genului în scena actuală a eSports. Mai jos este o listă a genurilor populare de eSport pe care pariorii pot miza și, mai important, cele mai populare jocuri eSports și cele mai mari competiții din fiecare gen.

MOBA eSports

Cunoscut și sub denumirea de jocuri de luptă online multiplayer, MOBA este un joc video de strategie. Cele mai populare jocuri MOBA pe care să pariezi includ League of Legends (LOL) și DOTA 2. Cele mai importante evenimente MOBA includ The International, cel mai mare turneu al DOTA 2 și League of Legends World Championship.

FPS eSports

Jocurile cu împușcături la persoana întâi implică luptă din perspectiva la persoana întâi. Cele mai populare jocuri eSport pe care să pariezi din categoria FPS includ Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield V, Valorant, Call of Duty și Rainbow Six Siege. Cele mai mari turnee FPS eSports includ CS: GO Major Championships și Siege's Six Invitational.

Battle Royale eSports

Jocurile video Battle Royale prezintă mulți jucători într-un meci cu ultimul om în picioare. Cele mai faimoase jocuri battle royale includ Fortnite și Apex Legends. Cu toate acestea, când vine vorba de cele mai mari turnee, există Fortnite World Cup și Apex Legends Global Series.

Simulare sportivă eSports

După cum sugerează și numele, acestea emulează sporturi reale, cum ar fi fotbal, baschet, hochei etc. Cele mai bune jocuri eSport pe care să pariezi în genul de simulare sportivă includ FIFA21, Madden, NBA2K, eFootball (fostul PES) etc.

RTS eSports

Cunoscute și ca jocuri de strategie în timp real, eSporturile RTS sunt, de asemenea, populare. Cele mai bune jocuri pe care să pariezi din această categorie includ StarCraft și WarCraft. În ceea ce privește turneele, cel mai mare este finala globală WCS.

Tipuri de pariuri eSports
Sfaturi pentru pariuri eSports

Sfaturi pentru pariuri eSports

Există câteva sfaturi pentru jucătorii care sunt noi în scena eSports, care să îi ajute să înceapă.

Primul punct de discuție este despre selecția caselor de pariuri. Pentru început, nu toate site-urile de pariuri sportive au piețe de pariuri eSports. Deci, după ce au găsit câteva site-uri de pariuri eSports, jucătorii trebuie să verifice dacă au acel joc eSport pe care doresc să parieze. Alte considerații includ licențierea și reglementările, opțiunile bancare, utilizarea site-ului și promoțiile.

Un alt pont; pariorii ar trebui să se familiarizeze cu regulile și modul de joc al jocurilor eSport pe care doresc să parieze. Mulți pariori fac greșeala de a paria pe jocuri pe care cu greu le înțeleg. Regulile și reglementările, piețele de pariuri și cotele de pariuri ar trebui să fie la îndemâna tuturor pariorilor.

În al treilea rând, jucătorii ar trebui să urmărească cele mai recente evoluții ale jocului eSports pe care pariază. Aflați care sunt cele mai bune echipe ale momentului în League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege, CS: GO sau orice alt eSport. Bineînțeles, contează și cursa recentă a echipelor.

În cele din urmă, când vine vorba de jocuri de simulare sportivă, nu pariați orbește pe baza echipei cu care joacă un jucător profesionist. În eSports, nu este vorba despre măreția echipei pe care o folosește jucătorul în lumea reală. În schimb, rezultatul unui joc FIFA sau PES în eSports este determinat de nivelul de calificare al jucătorului profesionist.

Sfaturi pentru pariuri eSports
Joc responsabil

Joc responsabil

Pariurile eSports au toată distracția, indiferent dacă un jucător este un pasionat de eSports sau doar un pasionat ocazional de pariuri sportive. Dar atunci, jocurile de noroc responsabile ar trebui să rămână fundamentale în orice moment. La fel ca în jocurile video, pariurile pe eSporturi pot crea dependență. Jucătorii trebuie să respecte întotdeauna regulile de joc responsabil.

Primul pe lista regulilor de jocuri de noroc responsabile, pariurile eSports nu ar trebui să înlocuiască școala sau serviciul. Următorul lucru esențial pe care jucătorii ar trebui să-și amintească este să stabilească un buget pentru pariurile eSports și să se respecte cu strictețe. Important, ar trebui să știe când să renunțe; nu încercați niciodată să urmăriți pierderile.

Joc responsabil