Ce sunt antrenorii eSport și ce fac aceștia?

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
Fact CheckerTomas NovakFact Checker

Dacă sunteți interesat de sporturi, este posibil să fi observat o postare pentru un antrenor la o universitate sau o organizație mai mică, de bază. S-ar putea să vă întrebați: „Ce sunt antrenorii de esports sau coachingul de esports și de ce sunt atât de importanți pentru industria jocurilor de noroc?”

O echipă de sport de succes are un antrenor dedicat care îi ajută să elaboreze strategii, să evalueze opoziția, să construiască unitatea echipei, să ridice moralul, să ghideze jucătorii individuali și să câștige turnee. Pentru rezultate maxime, antrenorii de esports colaborează cu directori de sport și analiști de esports.

Ce sunt antrenorii eSport și ce fac aceștia?

Ce este eSports Coaching?

Coaching-ul în sporturi include furnizarea de expertiză, conceperea strategiilorși promovarea coeziunii între jucători. Ca o echipă, trebuie să lucreze la comunicarea, abilitățile de joc și capacitatea de a renunța la problemele personale și de a se concentra pe echipă. Ei trebuie să facă lucruri pentru a-și consolida legăturile unul cu celălalt în mod regulat.

Aici, vom discuta dacă locurile de muncă de coaching esport sunt sau nu calea corectă pentru tine, precum și sarcinile precise ale unui antrenor de esports, cum s-ar putea schimba acele sarcini în funcție de dimensiunea echipei, tipul de joc antrenat, și alți factori.

Responsabilitățile antrenorilor eSports

În eSports, accentul principal al antrenorului este mai degrabă pe echipă decât pe jucători individuali, așa cum ar fi pentru un manager convențional. Succesul va rezulta din abilitatile sporite ale sportivilor pe teren si eliminarea stresului non-sportiv, cum ar fi problemele fizice si povara emotionala.

Un antrenor de sporturi este responsabil pentru următoarele sarcini:

  • Determină starea meta și folosește acele informații pentru a dezvolta planuri câștigătoare care să folosească abilitățile echipei tale.
  • Creșteți comunicarea de la jucător la jucător. Este posibil să atingeți acest obiectiv prin exerciții de formare a echipei și prin analiza filmărilor jocului pentru a identifica cazuri cruciale de comunicare greșită.
  • Folosește diferite tehnici pentru a menține spiritul echipei tale și pentru a le oferi o mentalitate câștigătoare pe teren.
  • Ajunge la fundul problemelor unui jucător și oferă consiliere cu privire la aceste preocupări, astfel încât să se poată concentra asupra jocului său fără distragere.
  • Asigurați-vă că echipa are tot ce are nevoie înainte de a pleca într-o călătorie. Referitor la tricourile de jucător, echipamentul sponsorului și alte articole cu sigla echipei.
  • Organizați competiții amicale între echipe pentru a le oferi șanse suplimentare de a-și perfecționa abilitățile.
  • Colaborați cu managerii clubului pentru a stabili la ce turnee să participați. Dacă antrenorul este angajat, asigurați-vă că jucătorii ale căror demisii sunt solicitate au primit suficient serviciu din partea echipei pentru a justifica plecarea lor.
  • Dacă există vreunul, colaborați cu analiștii echipei pentru a examina statisticile detaliate ale jocului și conturile play-by-play pentru a concentra cele mai evidente puncte slabe ale echipei. Analiștii echipei vor colabora, de asemenea, cu conducerea echipei pentru a studia competiția și a determina cum să se pregătească cel mai bine pentru meciurile viitoare.

Aceasta este o descriere destul de detaliată a îndatoririlor antrenorilor de eSports, dar este important să ne amintim că volumul de muncă al antrenorului s-ar putea extinde sau reduce, în funcție de sfera afacerii propuse de club.

Aici, vom detalia ce fac antrenorii eSports pentru a le clarifica.

Dezvoltarea și analiza strategiei echipei

Ca antrenor, ar trebui să te străduiești pentru un procent maxim de victorie. În acest fel, toată lumea câștigă - cluburile și jucătorii. Prin urmare, una dintre cele mai bune abordări pentru atingerea acestui obiectiv este angajarea unui echipaj de top cu strategii superbe.

Luați ca exemplu popularul MMORPG League of Legends. Există peste 150 de personaje jucabile, 180 de echipamente, cinci roluri de jucător, cinci rute de rune, peste 55.000 de permutări ale runelor și actualizări ale jocului la fiecare două săptămâni, împreună cu un campion nou sau actualizat în fiecare lună. Sunt multe de gândit în ceea ce privește strategia, cu nevoia de a decide despre personaje, rune și versiuni.

În plus, este implicată o zonă gri. Fiecare aspect al jocului, de la campioni aleși până la articolele create până la turnarea runelor, trebuie să fie suficient de flexibil pentru a se adapta la abilitățile celeilalte părți, abilitățile jucătorului și circumstanțele jocului. Dacă celeilalte echipe nu are un campion de bază capabil să provoace daune magice, de exemplu, echipa noastră poate alege să alerge trei campioni tancuri și să ne schimbe construcția pentru a îmbunătăți neglijarea daunelor fizice (cunoscută sub numele de armură).

Aceasta este o ilustrare de bază a modului în care jucătorii pot personaliza mecanica jocului. Acțiunile potențiale ale fiecărui jucător în contextul unei strategii mai mari sunt o altă componentă. Un accent major al jocurilor precum Counter-Strike: Global Offensive și Valorant este pe această mecanică.

Utilizați harta Valorant Haven ca exemplu și concentrați-vă pe partea de asalt. Principalii factori de distincție între echipe, alții decât competența jucătorilor lor, sunt personajele pe care aleg să le joace, armele pe care le achiziționează și rolul pe care acești factori îl joacă în strategia generală a echipei.

Într-un joc precum Valorant, ei sunt sortiți să eșueze dacă echipa nu aplică o strategie inteligentă. Este în sarcina antrenorului să implementeze acest plan, deoarece sunt mai puțin investiți emoțional în joc decât jucătorii și pot vedea imaginea de ansamblu.

Dezvoltarea punctelor forte ale echipei actuale

Mai simplu spus, succesul unui jucător în acesta este direct proporțional cu cât de bine joacă. Este o situație de câștig pentru toate: cu cât obțin mai multe, cu atât mai mulți oameni se acordă și cu atât câștigă mai mulți bani.

Antrenorul va organiza deseori scrims sau scrimmages pentru a ajuta jucătorii să se îmbunătățească. Pentru a încerca noi tactici și planuri într-un cadru asemănător unui joc, fără presiunea competiției reale, mai multe sporturi oferă jocuri de expoziție împotriva unor echipe de calitate similară. Adesea, nu există nicio miză în niciunul dintre rezultatele acestor concursuri.

Singura avertisment cu scrims este că cealaltă parte poate anticipa și se poate pregăti pentru planul dvs. dacă îl utilizați.

Este responsabilitatea antrenorului să faciliteze comunicarea eficientă între membrii echipei. Exercițiile de formare a echipei, acordarea atenției când un jucător altfel tăcut trebuie să vorbească și recunoașterea apariției tensiunilor în curs de dezvoltare între jucători și abordarea lor înainte ca acestea să escaladeze sunt toate mijloace eficiente în acest scop.

Atitudine de echipă și concentrare

Acesta este un aspect crucial pentru echipele competitive și înscrierile la turnee. Spre deosebire de scrimmages, mizele sunt mult mai mari în jocurile reale, iar rezultatele afectează adesea direct rentabilitatea investiției pentru companiile care plătesc nota atât pentru jucători, cât și pentru antrenor.

Dacă echipa nu poate performa adecvat în aceste jocuri, antrenorul poate fi concediat, jucătorii își pot pierde pozițiile de start, iar organizațiile își pot reduce salariile. Obligația revine antrenorului să împiedice aceste derapaje să-i determine pe jucători să-și arunce munca grea.

Cel mai bine servind interesele companiei

Ca în orice altă afacere, site-uri de sport profesionale trebuie să se asigure că vor obține profit din investițiile lor. Acestea ar fi investiții cu maturitate mai lungă și câștiguri financiare anticipate pentru afacere.

Desigur, ca antrenor de sporturi, ai dori ca jucătorii tăi să dea cea mai bună performanță la competiții, astfel încât să obțină cea mai mare expunere posibilă. Cu toate acestea, antrenorul oferă ocazional sfaturi în timpul celor câteva competiții la care va participa o echipă de esports. O echipă de nivel superior nu ar trebui să piardă timp și bani concurând într-un eveniment de nivel inferior, atunci când ar putea să se antreneze pentru o competiție de nivel superior.

Sau echipa va primi publicitate pozitivă în schimb, ceea ce duce la un avantaj liniștit, dar semnificativ pe termen lung în acea zonă. Ar putea fi un eveniment caritabil în care jucătorii pot aduce donații pentru cauza pe care o au ales, iar echipa primește o presă pozitivă. Deși directorul general și conducerea echipei sunt în mod normal responsabili pentru aceste decizii, un antrenor poate fi inclus în astfel de conversații.

În sfârșit, salariul antrenorului de eSports trebuie să fie justificat de beneficiile pe care acesta le oferă companiei. Dacă nu facem asta, va trebui să facem ajustări la capătul echipei noastre.

Image

Ar trebui să începi să cauți locuri de muncă de coaching eSports?

Ar trebui să luați în considerare mai multe considerente înainte de a decide dacă urmați sau nu antrenamentul esports. În această parte, vom analiza rapid aceste considerații, astfel încât să puteți decide dacă a fi antrenor este alegerea potrivită pentru dvs.

Comanda respectul

Măsura în care stăpâniți respectul celorlalți jucători este crucială. Dacă ești un jucător și poți aprecia toată munca grea pe care o depun jucătorii, vei obține asta. Acest lucru poate fi mai ușor dacă aveți experiență anterioară ca jucător competitiv, mai ales la un nivel înalt.

Cu toate acestea, există multe componente suplimentare pentru o persoană respectată. Luați în considerare dacă vă tratați sportivii cu respect în timp ce vă mențineți poziția de control. Trebuie să rămâi pe poziție și să-ți aperi poziția fără să-ți pierzi calmul sau să intri în lupte frecvente.

Sunteți pregătit să vă protejați echipa de lumea exterioară și să acordați prioritate jucătorilor înainte de orice altceva? Cât de bine înțelegi scopul final al echipei și provocările cu care se confruntă pentru a-l atinge?

Toți liderii, dar mai ales toți antrenorii, trebuie să aibă aceste calități. Antrenorii atât în ​​sporturile tradiționale, cât și în sporturile sportive trebuie să atingă un echilibru între a fi accesibili și a impune respectul echipei lor.

Cunoștințe solide despre jocuri și joc competitiv

La fel ca un antrenor de sport tradițional, un antrenor de eSports trebuie să fie bine versat atât în ​​joc, cât și în peisajul competițional. Este greu de conceput un antrenor de baschet care nu este pasionat de joc. Același lucru este valabil și pentru antrenorii din sporturi (deși, ca și în sporturile tradiționale, acest lucru este doar uneori și pentru management).

Încă un lucru de care ai nevoie este familiarizarea cu competiția locală. Ai fi putut juca la un nivel inferior pentru a beneficia de asta, dar ajută. În schimb, ar trebui să înveți tot ce trebuie să știi despre scena competițională, inclusiv terenul jocului, meta-ul în continuă schimbare, provocările cu care se confruntă jucătorii și pașii care trebuie făcuți pentru ca o echipă să reușească.

Eficacitatea coaching-ului și capacitatea de a vă ajuta echipa se vor îmbunătăți dacă urmați sfaturile din penul ultimul paragraf. Pentru a găsi o soluție la această problemă, va trebui să petreceți mult timp învățând despre mediu. Cu toate acestea, cu muncă asiduă și autodisciplină, oricine poate trece de la un începător complet la un candidat pentru o poziție de coaching.

Gânduri finale

Ați putea argumenta că joburile de coaching eSports sunt noua carieră „it” pentru jucătorii care doresc să își câștige existența făcând ceea ce le place. Amintiți-vă, totuși, că va trebui să depuneți ceva timp și efort înainte de a vă putea numi antrenor de eSports și de a vă ocupa de sarcinile de coaching eSports. Este consumatoare de timp și necesită forță de muncă. Cheia pentru a fi un mare jucător este să te specializezi într-o singură activitate. Privind jucătorii profesioniști și competiții de sporturi, este posibil să înveți multe despre meta-ul jocului și despre alte detalii.

Un antrenor de sporturi poate câștiga orice de la 20.000 USD la 152.000 USD pe an, așa că este clar că aceasta este o opțiune profesională viabilă. Dacă aveți ceea ce este necesar pentru a face ceea ce fac antrenorii de eSports, poate fi un moment grozav să lansați o carieră ca antrenor de eSports, dacă este ceva la care v-ați gândit.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu

Ce este exact un antrenor de eSports?

Un antrenor de eSports este un profesionist care îndrumă și îndrumă jucătorii și echipele în jocurile competitive, concentrându-se pe strategii, îmbunătățirea abilităților și dinamica echipei.

Cum contribuie un antrenor de eSports la o echipă?

Un antrenor de eSports contribuie la o echipă analizând jocul, dezvoltând strategii, desfășurând sesiuni de antrenament și oferind sprijin psihologic pentru a îmbunătăți performanța generală.

Ce abilități sunt esențiale pentru un antrenor de eSports?

Abilitățile esențiale pentru un antrenor de eSports includ cunoștințe profunde de joc, gândire strategică, abilități de comunicare, calități de conducere și capacitatea de a analiza și îmbunătăți dinamica echipei.

Pot echipele eSports să concureze fără un antrenor?

În timp ce echipele de eSports pot concura fără un antrenor, a avea unul le îmbunătățește foarte mult șansele de succes, oferind îndrumări strategice, dezvoltarea abilităților și sprijin moral.

Cum devine cineva antrenor de eSports?

A deveni antrenor de eSports implică de obicei dobândirea unei experiențe extinse în jocul relevant, înțelegerea dinamicii echipei și dezvoltarea abilităților de coaching prin practică și, eventual, antrenament formal.

Avantajele și dezavantajele utilizării criptomonedelor pentru pariuri Esports

Avantajele și dezavantajele utilizării criptomonedelor pentru pariuri Esports

Criptomonedele sunt pe buzele multor oameni de ceva vreme. Pe măsură ce mai mulți oameni învață despre aceste monede digitale, cu atât devin mai entuziasmați de utilizarea lor pentru afaceri și afaceri personale. Totuși, ca și în cazul oricărui alt lucru bun, pariuri pe criptomonede au partea lor întunecată, mai ales când le folosești pentru pariuri eSports. 

Care sunt cele mai bune titluri de eSport pe care ar trebui să pariezi?

Care sunt cele mai bune titluri de eSport pe care ar trebui să pariezi?

Lumea esporturilor se extinde zilnic, pe măsură ce mai mulți oameni urmăresc și participă la jocuri. Cu toate acestea, din cauza extinderii evenimentelor esports, o altă afacere s-a adaptat pentru a ține pasul cu ultimele tendințe. Pariurile Esports tocmai au fost disponibile în domeniul pariurilor, astfel încât jucătorii pasionați, jucătorii și pariorii pot câștiga bani din evenimentele lor preferate. Dacă sunteți interesat să încercați să pariați pe eSports, următoarea este o listă a eSporturilor de top care sunt acum cele mai populare în acest sector.

Care sunt cele mai populare titluri Esports pe care să pariezi în Asia?

Care sunt cele mai populare titluri Esports pe care să pariezi în Asia?

Bine ați venit în lumea captivantă a Esports-ului din Asia, un univers dinamic și palpitant în care entuziasmul jocurilor video întâlnește tărâmul strategic al pariurilor. Dacă ești pasionat de jocuri și dornic să explorezi posibilitățile de pariuri, ai ajuns în locul perfect. Esports-ul nu este doar o formă de divertisment; este un peisaj în evoluție, care oferă un amestec unic de implicare și oportunitate atât pentru pariorii experimentați, cât și pentru cei nou-veniți. Pe măsură ce pășiți în această lume vibrantă, luați în considerare vizitarea cazinourilor de top pe EsportsRanker pentru a vă începe călătoria. Pregătiți-vă pentru a explora cele mai importante titluri de sporturi care captivează pariorii din Asia în 2024!

Ce este pariurile Overwatch: un ghid la îndemână pentru începători

Ce este pariurile Overwatch: un ghid la îndemână pentru începători

Pariurile online pe sporturi au o parte echitabilă de provocări. Poate fi dificil de definit pariurile Overwatch, cu numeroși operatori și toți care trebuie să înțeleagă punctele de declanșare în diferite moduri și posibilități de joc.

Ce sunt bonusurile de top pentru pariuri Esports?

Ce sunt bonusurile de top pentru pariuri Esports?

Industria esporturilor continuă să crească din putere în forță. Cu toți indicatorii arătând către un viitor pozitiv, această industrie a atras o atenție masivă din diverse părți, cheie printre acestea fiind industria pariurilor online.

Ce sunt site-urile de Esports online și de ce ar trebui să le vizitați?

Ce sunt site-urile de Esports online și de ce ar trebui să le vizitați?

Bine ați venit în tărâmul dinamic al pariurilor sportive, unde entuziasmul jocurilor competitive converge cu fiorul pariurilor strategice. În calitate de începător care navighează în acest peisaj entuziasmant, ești pe punctul de a debloca o lume de posibilități. Pariurile Esports, în special prin intermediul cazinourilor online, au câștigat un impuls substanțial, oferind o modalitate unică și captivantă de a te scufunda în arenele virtuale ale jocurilor tale preferate.

Esports vs. pariuri sportive: o comparație cuprinzătoare

Esports vs. pariuri sportive: o comparație cuprinzătoare

Bine ați venit în tărâmul captivant al pariurilor, unde pasiunea pentru sport și sporturi se întâlnește cu fiorul anticipării și strategiei. Dacă ești un începător care păși în această lume vibrantă, te afli pentru o călătorie iluminatoare. Acest ghid este conceput pentru a vă ajuta să înțelegeți nuanțele dintre pariurile sportive și pariurile sportive tradiționale. Pe măsură ce explorați acest ghid, nu uitați să vizitați EsportsRanker pentru o experiență captivantă și cele mai bune sfaturi din industrie. Site-urile lor de top sunt un punct de plecare excelent pentru a vă scufunda în acțiune.

Ghid cuprinzător pentru pariuri pe competițiile Valorant eSports

Ghid cuprinzător pentru pariuri pe competițiile Valorant eSports

Cel mai nou titlu de la Riot Games, Valorant, vede multă acțiune pe circuitul competițional de jocuri. Pasionații de pariuri vor fi observat probabil o creștere a piețelor de sporturi la casa de pariuri preferată, Valorant fiind probabil unul dintre jocurile disponibile.

Pariuri Esports vs. Jocuri de cazinou online: O comparație clară

Pariuri Esports vs. Jocuri de cazinou online: O comparație clară

O realitate a jocurilor de noroc pe internet moderne este că prezintă oportunități nesfârșite. Paritorii pot miza pe jocuri sportive și de cazinou cu o ușurință considerabilă. De asemenea, pasionații de jocuri de noroc vor avea întotdeauna mai mult decât suficient pe mâini. 

Top 8 sfaturi de pariuri Esports pentru cote mai bune

Top 8 sfaturi de pariuri Esports pentru cote mai bune

Bun venit în lumea captivantă a pariurilor pe sporturi! Dacă sunteți începător, acest ghid cuprinzător este personalizat pentru dvs. Este plin de sfaturi practice și informații pentru a vă ajuta să luați decizii în cunoștință de cauză și să vă îmbunătățiți șansele la pariurile esport. Înainte de a ne aprofunda, iată un îndemn la acțiune: Vizitați eSportRanker pentru a explora lista lor de top cu cazinourile de sport recomandate. Această platformă este un punct de plecare fantastic pentru a aplica cunoștințele pe care le vei dobândi aici.

Top sfaturi de pariuri eSport pentru CS:GO

Top sfaturi de pariuri eSport pentru CS:GO

Ești gata să te scufunzi în lumea captivantă a pariurilor CS:GO? Este o călătorie care promite atât tari, cât și provocări, perfectă pentru oricine dorește să adauge un strat suplimentar de emoție experienței lor eSports. Indiferent dacă ești un jucător experimentat sau nou pe tărâmul eSports, acest articol este ghidul tău cuprinzător pentru a face pariuri informate pe meciurile CS:GO. Pentru a începe cu piciorul bun, vă recomand să vizitați un site de top de la EsportsRanker. Acest lucru vă va oferi o bază solidă și informații actualizate pentru a vă începe călătoria la pariuri.

Un ghid pentru începători pentru pariurile eSports Fortnite

Un ghid pentru începători pentru pariurile eSports Fortnite

Bun venit în tărâmul încărcat de adrenalină al pariurilor Fortnite eSports! Fie că ești un pasionat de jocuri sau un parior experimentat, acest ghid pentru începători este pașaportul tău pentru a înțelege dezavantajele pariurilor la competițiile Fortnite. De la descifrarea statisticilor jucătorilor până la sfaturi strategice de pariuri, vă oferim acoperire. Sunteți gata să vă îmbunătățiți experiența de joc? Faceți pasul și explorați opțiunile noastre de cazinou recomandate în toplistul eSportsRanker – unde vă așteaptă fiorul pariurilor Fortnite!