Știri

March 9, 2023

Cei mai buni jucători de eSport din toate timpurile

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Sponsorii, cluburile, turneele, adepții și profesioniștii care joacă la cele mai înalte niveluri și își câștigă mijloacele de existență din premii în bani și oportunități de sponsorizare contribuie cu toții la afacerea înfloritoare a sporturilor din întreaga lume.

Cei mai buni jucători de eSport din toate timpurile

Cine sunt cei mai mari sportivi de sport din toate timpurile și cum îi clasificăm?

Acești zece jucători sunt cei mai buni din toate timpurile datorită abilității, faimei și impactului lor incredibil asupra dezvoltării sporturilor, chiar dacă toți și-au atins faima în diferite epoci și pentru diferite eSporturi. Ei au deschis un nou teren pentru organizațiile lor, titlurile lor și sporturile în ansamblu.

A pune acești indivizi unul împotriva celuilalt ar fi un exercițiu inutil, dar asta face parte din plăcerea unei liste de top 5 din toate timpurile. Compararea jucătorilor din diverse epoci sau sporturi va stârni o discuție plină de viață.

#5: Obțineți_Dreapta

Christopher „GeT_Dreapta" Alesund a ajuns la apogeul scenei profesionale Counter-Strike 1.6 în 2009, la doar doi ani după ce debutase. 

 • Fnatic l-a luat pe tânărul de atunci în vârstă de 19 ani, după ce și-a dedicat ultimii doi ani concurentei pentru o poziție consistentă în cele mai bune organizații din Suedia. 
 • Dar, în ciuda faptului că era în compania unor jucători de sport de top precum f0rest, Patrik „cArn” Sättermon și Rasmus „Gux” Ståhl, a fost GeT_Dreapta care a crescut pentru a exemplifica Swedish Counter-Strike 1.6.
 • În calitate de inovator al tacticii numite acum „la pândă”, GeT_RIGHT a profitat la maximum de orice deschidere pe care i-a oferit-o echipa lui. Era un adversar mortal datorită acurateței, vigilenței și agilității sale superbe, care i-au permis să curețe singur locurile cu bombe și să găsească o cale de a scăpa de cele mai disperate situații.

În primul său an cu Fnatic, jucătorul suedez GeT_Dreapta a câștigat 10 turnee — o realizare incredibilă. Obține_RiGhT și f0rest au jucat alături de SK Gaming puțin peste un an și jumătate în 2011, un an care a fost mai puțin productiv decât anul precedent. Obține_Realizările lui RiGhT până în acest moment au depășit cele mai sălbatice vise ale majorității rivalilor săi de sporturi. În mod surprinzător, suedezul era abia la începutul aventurilor sale.

În câteva luni de la debutul lui Counter-Strike: Global Offensive, GeT_Dreapta devenise cel mai mare jucător incontestabil al jocului. Revenind la competiția cu f0rest, cei doi au devenit unul dintre cele mai formidabile duouri din istoria sporturilor.

Obține_RiGhT și-a câștigat un loc permanent în panteonul nemuririi în sporturi, cu succesul său de un deceniu de performanță constantă excelentă.

#4: Daigo

Daigo Umehara din Japonia a fost un superstar internațional timpuriu în sporturi și unul dintre cei mai buni jucători de esports din lume. Când a călătorit în Statele Unite în 1998 și l-a învins pe Alex Valle în Street Fighter Alpha 3, aceasta a anunțat nașterea unei rivalități internaționale legendare care avea să definească în cele din urmă cel mai faimos serial de jocuri de luptă din toate timpurile.

Umehara, mai cunoscut sub numele său The Beast, a devenit obsedat de a juca jocuri video în arcade în 1991. În 1997, Daigo a câștigat titlul de campion Street Fighter al Japoniei.

Campionatul mondial din 1998 a fost începutul unei noi ere a competiției internaționale care a avut efecte de anvergură în afara tărâmului Street Fighter. Câștiga lui Umehara în cel mai popular joc din industria jocurilor de luptă la acea vreme a marcat începutul unei lungi domnii de dominație a genului.

Daigo a jucat peste o duzină de titluri la nivel profesionist, de la Vampire Hunter la Street Fighter 5. Când l-a învins pe Justin Wong într-un meci din 2004, a trecut de la cel mai bun jucător Street Fighter de pe planetă la o celebritate internațională de bună credință.

Poate că ați vizionat deja acest videoclip: Daigo este în ultima sa viață, iar Wong este pregătit să profite. Daigo reușește o succesiune incredibilă de blocuri pentru a reuși revenirea miraculoasă.

Revista americană de sport GamePro a comparat momentul Daigo/Wong din 2004 cu prinderea emblematică a lui Willie Mays peste umăr în Seria Mondială din 1954. Acest moment a reprezentat nu doar un singur joc, ci o întreagă generație în joc.

Realizările anterioare ale lui Daigo sunt suficient de impresionante pentru a-i garanta un loc aici, dar sunt doar începutul. 

 • Peste 15 ani mai târziu, el este încă unul dintre cei mai buni jucători din lume, câștigând turneele Evo 2009 și 2010 la rând cu performanța sa de acum faimoasă. 
 • După ce a câștigat locul doi la Cupa Capcom din 2015 (și și-a donat premiul de 60.000 de dolari unei organizații caritabile de burse), a câștigat două titluri Topanga A-League și două titluri Topanga World League.
 • Daigo are un CV de neegalat, iar durata de viață incredibilă a Bestiei este de neegalat de niciun alt jucător.

#3: odihnă

Patrik „f0rest” Lindberg s-a născut în Suedia, care are o lungă istorie de a produce unii dintre cei mai buni jucători de sport din lume. Runda din 2009 pe care F0rest a avut-o în echipa Fnatic, când performanța sa impecabilă i-a ajutat să devină organizația cu cele mai mari câștiguri din istoria Counter-Strike, este poate cea mai bună realizare a F0rest. La acea vreme, mulți privitori se temeau că sportul se află în pragul morții. Lindberg a fost, fără îndoială, cel mai cunoscut în sporturile din afara Asiei.

De la descoperirea sa în 2005 pe scena profesională, f0rest a fost constant un jucător de top. Fostul coechipier Patrik „cArn” Sättermon l-a numit pe f0rest cel mai mare jucător din ligă și nimeni nu a bătut ochii. f0rest a câștigat peste 50 de medalii în cariera sa. Dacă faci un sondaj al jucătorilor și adepților Counter-Strike, vei găsi un consens larg răspândit.

f0rest are un plus impresionant la CV-ul său. Pe lângă faptul că este cel mai bun jucător din istoria Counter-Strike, strălucirea sa în succesorul, Counter-Strike: Global Offensive, a fost un motiv important pentru care Team Ninjas in Pijamas a mers pe o rundă fără precedent de câștigare a hărții LAN cu 87-0 – aceasta este cea mai lungă serie de câștiguri din istoria sporturilor.

La cinci ani de la lansarea lui Counter-Strike: Global Offensive, f0rest este încă unul dintre cei mai buni jucători din Suedia. Respect pentru unul dintre adevărații veterani ai industriei de esports și unul dintre cei mai buni jucători de esports la nivel global.

#2: Flash

Nu a existat o scenă Starcraft mai competitivă nicăieri între 1998 și 2010. Bogăția și prestigiul Starcraft au permis dezvoltarea și întreținerea a unei ecologie înfloritoare de mai bine de un deceniu. Jocul s-a înrădăcinat în viața de zi cu zi din Coreea de Sud datorită acoperirii TV și a internet cafe-urilor. Starcraft a intrat în lumina reflectoarelor, fără a încetini niciodată, în timp ce alte jocuri au urcat cu prudență în platou.

 • Lee „Flash” Young Ho este cel mai de succes și mai cunoscut jucător Starcraft vreodată. 
 • El a câștigat peste 400.000 de dolari în turnee și a mai făcut sute de mii prin oferte și sponsorizări. 
 • Flash a triumfat în cel mai larg vizualizat, analizat pe larg și cel mai puternic eSport la nivel global.
 • Potrivit Liquipedia, Flash are o rată de câștig ridicolă de 70% față de cei mai buni jucători din lume, păstrează recordul pentru cel mai înalt rating din istorie, deține recordul pentru cea mai lungă ocupare ca jucător pe primul loc pe planetă și este egal. pentru cele mai multe victorii în Starleague într-un singur an.

Flash-ul este un simbol al strălucirii și dominației pentru mulți pasionați actuali de sporturi.. Cunoscuți cândva sub titluri precum „Final Boss” și „The Ultimate Weapon”, baza de fani a lui Lee Young Ho s-a hotărât în cele din urmă pe numele simplu de „Dumnezeu”

#1: Fals

În ceea ce privește scena competitivă a sporturilor, Lee „Faker” Sang-hyeok este ca Michael Jordan. A primit inițial porecla „Unkillable Demon King” de Cool (un jucător chinez care s-a retras de atunci), a prins publicul. 

Semizeul League of Legends domnește asupra unei scene care a atins cu adevărat niveluri atletice profesioniste de competitivitate. El este jucătorul de sport din lume în industria League — cel mai mare și mai competitiv esport. Faker nu este doar o anomalie în ceea ce privește talentul, ci se bucură și de un succes de neegalat într-un joc menit să limiteze impactul oricărui jucător individual.

Ca sport de echipă, Liga pune o primă pe planificare, comunicare și cooperare. Dacă, desigur, adversarul tău este Faker.

La vârsta de 17 ani, în 2013, Faker a apărut ca un jucător vedetă în League of Legends după ce a fost depistat de cea mai importantă organizație coreeană de esports, SK Telecom. În ciuda faptului că era începător, Faker a condus-o pe SKT pe locul trei în diviziunea de primăvară și este acum considerat unul dintre cei mai buni mid-laners din lume. SKT a câștigat campionatul în vară și a condus acel succes până la o victorie în Campionatul Mondial din Staples Center din Los Angeles.

Din acel moment, numele Faker a fost asociat cu realizarea. 

 • Cu fostul său coechipier Bae „Bengi” Seong-woong, el este unul dintre cei doi jucători din istoria League of Legends care a câștigat trei Campionate Mondiale.
 •  De când a intrat în lumina reflectoarelor, Faker a câștigat șase titluri interne. Trei dintre aceste victorii au fost câștigate la rând. 
 • A măturat toate competițiile internaționale majore din Liga: IEM, All-Stars, MSI și Worlds.

El este primul sportiv de sport pe coperta revistei ESPN The Magazine. Într-un joc precum The League, existența unui jucător ca Faker demonstrează talentul fundamental al efortului, de ce spectatorilor le place să-l vizioneze și de ce îl respectă ca sport. El a câștigat mai multe premii în bani în comparație cu orice alt jucător din Ligă. 

Este larg de acord de către entuziaști, experți și jucători că Faker este GOAT din League of Legends (sau „Cea mai mare din toate timpurile”). La Worlds 2022, Faker nu numai că a stabilit câteva recorduri noi, dar a arătat tuturor de ce este simbolul League of Legends.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Mega Incineroar: un schimbător de joc sau un flop competitiv?
2024-04-13

Mega Incineroar: un schimbător de joc sau un flop competitiv?

Știri