Ce sunt antrenorii eSport și ce fac aceștia?

Știri

2022-12-22

Eddy Cheung

Dacă sunteți interesat de sporturi, este posibil să fi observat o postare pentru un antrenor la o universitate sau o organizație mai mică, de bază. S-ar putea să vă întrebați: „Ce sunt antrenorii de esports sau coachingul de esports și de ce sunt atât de importanți pentru industria jocurilor de noroc?”

Ce sunt antrenorii eSport și ce fac aceștia?

O echipă de sport de succes are un antrenor dedicat care îi ajută să elaboreze strategii, să evalueze opoziția, să construiască unitatea echipei, să ridice moralul, să ghideze jucătorii individuali și să câștige turnee. Pentru rezultate maxime, antrenorii de esports colaborează cu directori de sport și analiști de esports.

Ce este eSports Coaching?

Coaching-ul în sporturi include furnizarea de expertiză, elaborarea de strategii și stimularea coeziunii între jucători. Ca o echipă, trebuie să lucreze la comunicarea, abilitățile de joc și capacitatea de a renunța la problemele personale și de a se concentra pe echipă. Ei trebuie să facă lucruri pentru a-și consolida legăturile unul cu celălalt în mod regulat.

Aici, vom discuta dacă locurile de muncă de coaching esport sunt sau nu calea corectă pentru tine, precum și sarcinile precise ale unui antrenor de esports, cum s-ar putea schimba acele sarcini în funcție de dimensiunea echipei, tipul de joc antrenat, și alți factori.

Responsabilitățile antrenorilor eSports

În eSports, accentul principal al antrenorului este mai degrabă pe echipă decât pe jucători individuali, așa cum ar fi pentru un manager convențional. Succesul va rezulta din abilitatile sporite ale sportivilor pe teren si eliminarea stresului non-sportiv, cum ar fi problemele fizice si povara emotionala.

Un antrenor de sporturi este responsabil pentru următoarele sarcini:

  • Determinați starea meta și utilizați aceste informații pentru a dezvolta planuri câștigătoare care să utilizeze abilitățile echipei dvs.
  • Creșteți comunicarea de la jucător la jucător. Este posibil să atingeți acest obiectiv prin exerciții de formare a echipelor și prin analiza filmărilor jocului pentru a identifica cazuri cruciale de comunicare greșită.
  • Folosește diverse tehnici pentru a menține spiritul echipei tale și pentru a le oferi o mentalitate câștigătoare pe teren.
  • Ajunge la fundul problemelor unui jucător și oferă consiliere cu privire la aceste preocupări, astfel încât să se poată concentra asupra jocului său fără distragere.
  • Asigurați-vă că echipa are tot ce are nevoie înainte de a pleca într-o călătorie. Referitor la tricourile de jucător, echipamentul sponsorului și alte articole cu sigla echipei.
  • Organizați competiții amicale între echipe pentru a le oferi șanse suplimentare de a-și perfecționa abilitățile.
  • Colaborați cu managerii clubului pentru a stabili la ce turnee să participați. Dacă antrenorul este angajat, asigurați-vă că jucătorii ale căror demisii sunt solicitate au primit suficient serviciu din partea echipei pentru a justifica plecarea lor.
  • Dacă există vreunul, colaborați cu analiștii echipei pentru a examina statisticile detaliate ale jocului și conturile play-by-play pentru a concentra cele mai evidente puncte slabe ale echipei. Analiștii echipei vor colabora, de asemenea, cu conducerea echipei pentru a studia competiția și a determina cum să se pregătească cel mai bine pentru meciurile viitoare.

Aceasta este o descriere destul de detaliată a îndatoririlor antrenorilor de eSports, dar este important să ne amintim că volumul de muncă al antrenorului s-ar putea extinde sau reduce, în funcție de sfera afacerii propuse de club.

Aici, vom detalia ce fac antrenorii eSports pentru a le clarifica.

Dezvoltarea și analiza strategiei echipei

Ca antrenor, ar trebui să te străduiești pentru un procent maxim de victorie. În acest fel, toată lumea câștigă - cluburile și jucătorii. Prin urmare, una dintre cele mai bune abordări pentru atingerea acestui obiectiv este angajarea unui echipaj de top cu strategii superbe.

Luați ca exemplu popularul MMORPG League of Legends. Există peste 150 de personaje jucabile, 180 de echipamente, cinci roluri de jucător, cinci rute de rune, peste 55.000 de permutări ale runelor și actualizări ale jocului la fiecare două săptămâni, împreună cu un campion nou sau actualizat în fiecare lună. Sunt multe de gândit în ceea ce privește strategia, cu nevoia de a decide despre personaje, rune și versiuni.

În plus, este implicată o zonă gri. Fiecare aspect al jocului, de la campioni aleși până la articolele create până la turnarea runelor, trebuie să fie suficient de flexibil pentru a se adapta la abilitățile celeilalte părți, abilitățile jucătorului și circumstanțele jocului. Dacă celeilalte echipe nu are un campion de bază capabil să provoace daune magice, de exemplu, echipa noastră poate alege să alerge trei campioni tancuri și să ne schimbe construcția pentru a îmbunătăți neglijarea daunelor fizice (cunoscută sub numele de armură).

Aceasta este o ilustrare de bază a modului în care jucătorii pot personaliza mecanica jocului. Acțiunile potențiale ale fiecărui jucător în contextul unei strategii mai mari sunt o altă componentă. Un accent major al jocurilor precum Counter-Strike: Global Offensive și Valorant este pe această mecanică.

Utilizați harta Valorant Haven ca exemplu și concentrați-vă pe partea de asalt. Principalii factori de distincție între echipe, alții decât competența jucătorilor lor, sunt personajele pe care aleg să le joace, armele pe care le achiziționează și rolul pe care acești factori îl joacă în strategia generală a echipei.

Într-un joc precum Valorant, ei sunt sortiți să eșueze dacă echipa nu aplică o strategie inteligentă. Este în sarcina antrenorului să implementeze acest plan, deoarece sunt mai puțin investiți emoțional în joc decât jucătorii și pot vedea imaginea de ansamblu.

Dezvoltarea punctelor forte ale echipei actuale

Mai simplu spus, succesul unui jucător în acesta este direct proporțional cu cât de bine joacă. Este o situație de câștig pentru toate: cu cât obțin mai multe, cu atât mai mulți oameni se acordă și cu atât câștigă mai mulți bani.

Antrenorul va organiza deseori scrims sau scrimmages pentru a ajuta jucătorii să se îmbunătățească. Pentru a încerca noi tactici și planuri într-un cadru asemănător unui joc, fără presiunea competiției reale, mai multe sporturi oferă jocuri de expoziție împotriva echipelor de calitate similară. Adesea, nu există nicio miză în niciunul dintre rezultatele acestor concursuri.

Singura avertisment cu scrims este că cealaltă parte poate anticipa și se poate pregăti pentru planul dvs. dacă îl utilizați.

Este responsabilitatea antrenorului să faciliteze comunicarea eficientă între membrii echipei. Exercițiile de formare a echipei, acordarea atenției când un jucător altfel tăcut trebuie să vorbească și recunoașterea apariției tensiunilor în curs de dezvoltare între jucători și abordarea lor înainte ca acestea să escaladeze sunt toate mijloace eficiente în acest scop.

Atitudine de echipă și concentrare

Acesta este un aspect crucial pentru echipele competitive și înscrierile la turnee. Spre deosebire de scrimmages, mizele sunt mult mai mari în jocurile reale, iar rezultatele afectează adesea direct rentabilitatea investiției pentru companiile care plătesc nota atât pentru jucători, cât și pentru antrenor.

Dacă echipa nu poate performa adecvat în aceste jocuri, antrenorul poate fi concediat, jucătorii își pot pierde pozițiile de start, iar organizațiile își pot reduce salariile. Obligația revine antrenorului să împiedice aceste derapaje să-i determine pe jucători să-și arunce munca grea.

Cel mai bine servind interesele companiei

Ca și în cazul oricărei alte afaceri, organizațiile profesionale de esports trebuie să se asigure că vor câștiga profit din investițiile lor. Acestea ar fi investiții cu maturitate mai lungă și câștiguri financiare anticipate pentru afacere.

Desigur, ca antrenor de sporturi, ai dori ca jucătorii tăi să dea cea mai bună performanță la competiții, astfel încât să obțină cea mai mare expunere posibilă. Cu toate acestea, antrenorul oferă ocazional sfaturi în timpul celor câteva competiții la care va participa o echipă de esports. O echipă de nivel superior nu ar trebui să piardă timp și bani concurând într-un eveniment de nivel inferior, atunci când ar putea să se antreneze pentru o competiție de nivel superior.

Sau echipa va primi publicitate pozitivă în schimb, ceea ce duce la un avantaj liniștit, dar semnificativ pe termen lung în acea zonă. Ar putea fi un eveniment caritabil în care jucătorii pot aduce donații pentru cauza pe care o au ales, iar echipa primește o presă pozitivă. Deși directorul general și conducerea echipei sunt în mod normal responsabili pentru aceste decizii, un antrenor poate fi inclus în astfel de conversații.

În sfârșit, salariul antrenorului de eSports trebuie să fie justificat de beneficiile pe care acesta le oferă companiei. Dacă nu facem asta, va trebui să facem ajustări la capătul nostru de echipă.

Ar trebui să începi să cauți locuri de muncă de coaching eSports?

Ar trebui să luați în considerare mai multe considerente înainte de a decide dacă urmați sau nu antrenamentul esports. În această parte, vom analiza rapid aceste considerații, astfel încât să puteți decide dacă a fi antrenor este alegerea potrivită pentru dvs.

Comanda respectul

Măsura în care stăpâniți respectul celorlalți jucători este crucială. Dacă ești un jucător și poți aprecia toată munca grea pe care o depun jucătorii, vei obține asta. Acest lucru poate fi mai ușor dacă aveți experiență anterioară ca jucător competitiv, mai ales la un nivel înalt.

Cu toate acestea, există multe componente suplimentare pentru o persoană respectată. Luați în considerare dacă vă tratați sportivii cu respect în timp ce vă mențineți poziția de control. Trebuie să rămâi bine și să-ți aperi poziția fără să-ți pierzi calmul sau să intri în lupte frecvente.

Sunteți pregătit să vă protejați echipa de lumea exterioară și să acordați prioritate jucătorilor înainte de orice altceva? Cât de bine înțelegi scopul final al echipei și provocările cu care se confruntă pentru a-l atinge?

Toți liderii, dar mai ales toți antrenorii, trebuie să aibă aceste calități. Antrenorii atât în sporturile tradiționale, cât și în sporturile sportive trebuie să atingă un echilibru între a fi accesibili și a impune respectul echipei lor.

Cunoștințe solide despre jocuri și joc competitiv

La fel ca un antrenor de sport tradițional, un antrenor de eSports trebuie să fie bine versat atât în joc, cât și în peisajul competițional. Este greu de conceput un antrenor de baschet care nu este pasionat de joc. Același lucru este valabil și pentru antrenorii din sporturi (deși, ca și în sporturile tradiționale, acest lucru este doar uneori și pentru management).

Încă un lucru de care ai nevoie este familiarizarea cu competiția locală. Ai fi putut juca la un nivel inferior pentru a beneficia de asta, dar ajută. În schimb, ar trebui să înveți tot ce trebuie să știi despre scena competițională, inclusiv terenul jocului, meta-ul în continuă schimbare, provocările cu care se confruntă jucătorii și pașii care trebuie făcuți pentru ca o echipă să reușească.

Eficacitatea coaching-ului și capacitatea de a vă ajuta echipa se vor îmbunătăți dacă urmați sfaturile din penul ultimul paragraf. Pentru a găsi o soluție la această problemă, va trebui să petreceți mult timp învățând despre mediu. Cu toate acestea, cu muncă asiduă și autodisciplină, oricine poate trece de la un începător complet la un candidat pentru o poziție de coaching.

Gânduri finale

Ați putea argumenta că joburile de coaching eSports sunt noua carieră „it” pentru jucătorii care doresc să își câștige existența făcând ceea ce le place. Amintiți-vă, totuși, că va trebui să depuneți ceva timp și efort înainte de a vă putea numi antrenor de eSports și de a vă ocupa de sarcinile de coaching eSports. Este consumatoare de timp și necesită forță de muncă. Cheia pentru a fi un mare jucător este să te specializezi într-o singură activitate. Privind jucătorii profesioniști și competiții de sporturi, este posibil să înveți multe despre meta-ul jocului și despre alte detalii.

Un antrenor de sporturi poate câștiga orice de la 20.000 USD la 152.000 USD pe an, așa că este clar că aceasta este o opțiune profesională viabilă. Dacă aveți ceea ce este necesar pentru a face ceea ce fac antrenorii de eSports, poate fi un moment grozav să lansați o carieră ca antrenor de eSports, dacă este ceva la care v-ați gândit.

Cele mai recente știri

Bazele pariurilor Fortnite
2023-03-30

Bazele pariurilor Fortnite

Știri

Promoție cazinou

888 Casino:100% până la 1.500 lei + 300 rotiri gratuite
Jucați acum

Peste 18 ani. Se aplică T&C

Mr Bit Casino
Mr Bit Casino:100% până la 250 de lei + 50 rotiri gratuite

Peste 18 ani. Se aplică T&C

Nu ratați aceste oferte bonus

888 Casino
888 Casino
1500ROL
Metode de depunere
PayPalSkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Cereți-vă bonusul888 Casino recenzie

Peste 18 ani. Se aplică T&C

Mr Bit Casino
Mr Bit Casino
250RON
Metode de depunere
SkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Cereți-vă bonusulMr Bit Casino recenzie

Peste 18 ani. Se aplică T&C

Close