Știri

October 27, 2023

Evoluția Clash Royale: Actualizări, Esports și creștere

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserAdriana PopescuLocaliser

Clash Royale, lansat în 2016 de dezvoltatorul finlandez Supercell, a fost un titlu revoluționar în industria jocurilor mobile. A oferit o experiență de joc care definește genul, care a fost atât simplu de jucat, cât și extrem de competitivă.

Evoluția Clash Royale: Actualizări, Esports și creștere

Ascensiunea Clash Royale

Deloc surprinzător, Clash Royale a câștigat rapid popularitate, cu 50 de milioane de utilizatori activi zilnic în 2018. Cu toate acestea, cinci ani mai târziu, există îngrijorări cu privire la starea actuală a jocului.

Starea actuală a Clash Royale

Deși numărul exact de jucători activi nu este cunoscut public, rapoartele sugerează că Clash Royale are încă peste un milion de utilizatori. Cu toate acestea, nu este la același nivel de popularitate ca în 2018.

Actualizări controversate

Un factor care a dezamăgit baza de jucători este actualizările recente ale jocului. „Actualizarea pentru perdanți” din aprilie 2023 a primit critici semnificative pentru că a făcut jocul mai plătit pentru câștig și pentru eliminarea funcțiilor din îndrăgitul mod 2v2. Această actualizare a avut ca scop creșterea numărului de jucători pe drumul trofeelor, dar este posibil să fi contribuit la o scădere a bazei de jucători.

Impactul actualizărilor

În timp ce jucătorii veterani au criticat puternic actualizarea, este posibil să nu fi afectat în mod semnificativ jucătorii free-to-play, care reprezintă majoritatea bazei de jucători.

Scena Esports

Scena esports a Clash Royale oferă o perspectivă asupra stării actuale a jocului. În 2018, finala mondială a Clash Royale League a atins un vârf de spectatori de 361.849, ceea ce indică o creștere puternică a jocului. Cu toate acestea, între 2018 și 2020, numărul de spectatori a scăzut rapid. Acest declin poate fi atribuit ecosistemului de esports în franciză închis pentru Clash Royale, care a limitat participarea echipei.

Revenirea unui ecosistem deschis

Din fericire, Supercell a reintrodus un sistem deschis pentru toți în 2021, permițând mai multor echipe să participe la Clash Royale League. Drept urmare, numărul de spectatori a înregistrat o creștere în ultimii doi ani, ediția din 2022 atingând o audiență maximă de 228.000 și o audiență medie de 58.000.

Concluzie

Deși Clash Royale s-ar putea să nu fie la fel de popular ca în 2018, încă menține o bază de jucători puternică și loială. Actualizările și modificările recente au avut efecte mixte asupra jocului, dar revenirea unui ecosistem deschis de sporturi a dat semne promițătoare de creștere. Dacă Clash Royale este pe moarte sau nu este subiectiv, dar este clar că jocul continuă să aibă un public dedicat.

Citeste si: Cum să obțineți jetoane comerciale în Clash Royale

About the author
Haruki Nakamura
Haruki Nakamura

Haruki Nakamura, numit cu afecțiune „DataSensei” în universul Esports, este vrăjitorul de date rezident al EsportRanker. Îmbinând perfect dragostea pentru Esports cu talentul său pentru cercetare, el oferă perspective și analize care propulsează industria înainte.

Send email
More posts by Haruki Nakamura

Cele mai recente știri

Optimizați-vă jocul VALORANT cu Funny Crosshairs
2023-11-26

Optimizați-vă jocul VALORANT cu Funny Crosshairs

Știri