Halo

October 31, 2023

Bungie lovit de concedieri: întârzieri în DLC-ul Destiny 2 și lansarea Marathon

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Într-un raport recent, a fost dezvăluit că Bungie, renumitul creator al lui Halo și Destiny, a fost lovit de un val de concedieri. Nu este prima dată când compania se confruntă cu concedieri în climatul economic actual, dar această rundă specială a avut un impact semnificativ. Drept urmare, lansarea DLC-ului The Final Shape și Marathon de la Destiny 2, foarte așteptatul shooter de extracție, a fost amânată.

Bungie lovit de concedieri: întârzieri în DLC-ul Destiny 2 și lansarea Marathon

Impactul concedierilor

Deși numărul exact al personalului afectat de disponibilizări este încă necunoscut, primele rapoarte sugerează că zeci de persoane au fost eliberate. Plecările includ câțiva angajați de nivel înalt, iar vestea acestor concedieri a provocat unde de șoc pe platformele de socializare precum LinkedIn și Twitter.

Climatul economic actual

Industriile jocurilor de noroc și sporturilor au fost puternic afectate de recesiunea economică globală, zeci de mii de oameni și-au pierdut locurile de muncă în acest an. Companiile se luptă să se adapteze la condițiile din ce în ce mai dificile, iar efectul de undă al concedierilor este resimțit nu numai de angajați, ci și de companiile la care urmează să se alăture.

Răspunsul lui Bungie

Ca răspuns la concedieri, CEO-ul Bungie, Pete Parsons, a emis o declarație. Cu toate acestea, unii critici au criticat răspunsul său drept „surd”. Impactul disponibilizărilor asupra echipelor sociale ale companiei este evident, dar dezvoltatorii nu au fost afectați deocamdată.

Implicații pentru jocurile lui Bungie

Întârzierea lansării Marathon, shooter-ul futurist cu extracție și a DLC-ului Final Shape pentru Destiny 2 este un rezultat direct al concedierilor. Marathon este de așteptat să fie lansat în 2025, în timp ce DLC-ul Final Shape a fost amânat la jumătatea anului 2024. Este demn de remarcat faptul că Sony a investit 1,2 miliarde de dolari în „reținerea angajaților” pentru a împiedica dezvoltatorii Destiny 2 să părăsească Bungie.

Impact pe termen lung

În timp ce întârzierile pot fi impactul cel mai imediat al disponibilizărilor, este tragic că o altă companie a fost nevoită să recurgă la tăierea angajaților pentru a supraviețui. Echipele de dezvoltare de bază de la Bungie rămân intacte, ceea ce ar trebui să minimizeze impactul asupra lansării jocurilor și expansiunilor. Cu toate acestea, problema mai mare la îndemână este necesitatea companiilor de a acorda prioritate bunăstării angajaților lor.

Pentru mai multe știri despre sporturi și jocuri, vizitați Esports.net.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

A doua jumătate a sezonului ALGS 2024: o scufundare profundă în fenomenul Esports
2024-06-02

A doua jumătate a sezonului ALGS 2024: o scufundare profundă în fenomenul Esports

Știri