Știri

October 28, 2023

Puterea marketingului de influență a jocurilor: modelarea industriei și conectarea cu publicul

Liam Fletcher
WriterLiam FletcherWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher
LocaliserAdriana PopescuLocaliser

În ultimele decenii, jocurile video au devenit una dintre cele mai populare activități de petrecere a timpului liber, competitive și culturale. În contextul în care industria jocurilor de noroc este în plină expansiune și se estimează că va atinge o dimensiune a pieței de 521,6 miliarde USD până în 2027, editorii caută în mod constant modalități inovatoare de a intra în legătură cu jucătorii lor.

Puterea marketingului de influență a jocurilor: modelarea industriei și conectarea cu publicul

De ce Influencer Marketing pentru jocuri?

Marketingul pentru influențe în jocuri a fost în creștere, mărcile colaborând cu jucătorii pentru a accesa publicul lor vast. În 2022, marketingul de influență în jocuri a atins peste 4,4 miliarde de dolari, evidențiind eficacitatea acestuia.

Influenții s-au dovedit a fi mai buni decât mărcile în ceea ce privește construirea încrederii și implicarea publicului lor. Spectatorii de jocuri sunt cu peste 50% mai loiali decât publicul mediu, ceea ce îi face o alegere ideală pentru promovarea jocurilor video.

O scurtă istorie a marketingului cu influențe în jocuri

Marketingul pentru influențe în jocuri a avut un început dificil, editorii fiind inițial sceptici față de conținutul sponsorizat plătit. Cu toate acestea, ascensiunea YouTube și Let's Plays la mijlocul anilor 2010 a deschis calea pentru ca influențatorii din domeniul jocurilor să-și împărtășească experiențele și să crească ratele de conversie pentru editori.

Twitch, renumita platformă de streaming live, a revoluționat și mai mult peisajul de marketing al influențelor de jocuri, oferind o platformă pentru ca jucătorii să se conecteze cu publicul în timp real. Esports-ul a jucat, de asemenea, un rol semnificativ în creșterea marketingului de influență a jocurilor de noroc, evenimentele competitive de jocuri atrăgând milioane de spectatori.

Formarea industriei

Popularitatea conținutului de jocuri de pe YouTube și Twitch a condus la formarea de agenții și rețele de marketing specializate pentru influenți ai jocurilor. Aceste agenții au eficientizat parteneriatele și au asigurat succesul campaniilor de marketing influencer.

Marketingul de influență pentru jocuri s-a extins pe noi platforme precum TikTok și Instagram, consolidându-și și mai mult importanța în industrie. TikTok, în special, a oferit jucătorilor o oportunitate unică de a-și prezenta munca și de a interacționa cu un public mai larg.

Influencer Marketing în jocurile de astăzi

Marketingul de influență pentru jocuri a trecut de la o abordare experimentală la o strategie principală și esențială pentru a ajunge în mod eficient la publicul de jocuri. Personalități influente din domeniul jocurilor precum Ninja și PewDiePie demonstrează acoperirea și influența pe care o dețin influențatorii din domeniul jocurilor.

Editorii de jocuri, de la dezvoltatori indie la jucători importanți din industrie, au recunoscut rolul esențial al influențelor de jocuri în promovarea lansărilor lor de jocuri. Parteneriatele cu influențe au devenit o parte integrantă a strategiei lor de marketing, ducând la povești semnificative de succes.

În concluzie, marketingul de influență a jocurilor a transformat modul în care editorii de jocuri se conectează cu publicul lor. Cu puterea de a modela peisajul jocurilor de noroc, influențatorii au devenit o parte indispensabilă a manualului de marketing al jocurilor.

About the author
Haruki Nakamura
Haruki Nakamura

Haruki Nakamura, numit cu afecțiune „DataSensei” în universul Esports, este vrăjitorul de date rezident al EsportRanker. Îmbinând perfect dragostea pentru Esports cu talentul său pentru cercetare, el oferă perspective și analize care propulsează industria înainte.

Send email
More posts by Haruki Nakamura

Cele mai recente știri

Optimizați-vă jocul VALORANT cu Funny Crosshairs
2023-11-26

Optimizați-vă jocul VALORANT cu Funny Crosshairs

Știri