Știri

November 1, 2023

Gen.G vs BLG: Clash of Titans în LoL Worlds sferturile de finală

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Doar 8 echipe au rămas în Campionatul Mondial League of Legends și, odată cu terminarea primei etape elvețiane, lucrurile se vor încinge mai mult ca niciodată în sferturile de finală. Gen.G, care a rămas neînvins până acum, se va înfrunta împotriva capului de serie #2 chinez BLG, într-o revanșă de la MSI la începutul acestui an. Se va răzbuna Gen.G sau BLG va dovedi că sunt mai puternici?

Gen.G vs BLG: Clash of Titans în LoL Worlds sferturile de finală

Să spargem cele două echipe, drumul lor către victorie și să ne stabilim așteptările pentru meci.

Evoluția Gen.G pe tot parcursul verii

Chiar dacă Gen.G a fost primul cap de serie din LCK, nu mulți au crezut că vor fi o forță dominantă la Mondiale, având în vedere performanța lor recentă la MSI, unde au terminat pe locul patru. Au dovedit rapid că toată lumea se înșeală, obținând rapid un 3-0 învingând oameni ca T1 și G2.

Acestea fiind spuse, ei încă mai trebuie să se confrunte cu echipele LPL și, cu toate cele patru trecând prin Etapa Elvețiană, se va întâmpla ca Gen.G să se înfrunte cu unul dintre ei.

BLG este un adversar familiar împotriva căruia au jucat la MSI și cu care a pierdut în playoff. Un 3-0 rapid a arătat că LPL a fost mult mai puternică în acea perioadă. Echipa coreeană, însă, pare să fi evoluat pe tot parcursul Summer Split, sărind pe o traiectorie de mare creștere.

Nu numai că echipa este foarte clară în jocul macro, dar chiar și jucătorii fac mai puține greșeli mecanice. Cea mai mare slăbiciune a Gen.G în prima jumătate a sezonului a fost Doran, care a fost exploatat într-un meta de transport orientat spre banda de sus. Deși există încă niște pick-uri disponibile, el este mult mai bun la stabilizarea benzii. În plus, el s-a îmbunătățit foarte mult și, cu ceilalți patru jucători joacă deja aproape de nivelul maxim, această formație Gen.G este una înfricoșătoare la Mondiale.

Se va baza BLG pe GigaBIN?

Pe de altă parte, BLG au regresat ușor în comparație cu modul în care au fost la MSI. Nu la nivel mecanic, dar coordonarea lor pare să fie întreruptă uneori, oferind inamicilor mai multe deschideri de exploatat.

Un alt lucru este că Bin nu a reușit să exercite același nivel de dominanță pe banda de sus. Cred că acest lucru se datorează evoluției meta-culoarei de sus și BLG și-a îndreptat atenția către o meta de transport pe banda de sus cu Elk, care provoacă peste 33% din daunele întregii echipe.

Va fi palpitant să vedem dacă BLG va încerca să ofere mai multă marjă de manevră pentru partea de sus sau dacă dorește să se concentreze pe confruntarea cu banda bot. Jungler Xun va fi o cheie în această confruntare, mai ales că se înfruntă cu cineva ca Peanut, care este cunoscut pentru că a fost un facilitator de-a lungul carierei sale.

Predicții GEN vs BLG

Mondialele din acest an ne-au oferit o mulțime de surprize care ne-au aruncat unele dintre așteptările de pe masă. Acestea fiind spuse, clasamentele noastre LoL Worlds Power sunt încă oarecum relevante și precise, mai ales în jumătatea superioară a clasamentului.

Sfertul de finală mondială dintre GEN și BLG va fi greu de prezis, deoarece ambele echipe au potențialul de a se învinge reciproc și va depinde foarte mult de modul în care se vor prezenta cele două echipe în ziua respectivă. Pe baza a ceea ce am văzut până acum și a modului în care este meta generală, probabil că aș favoriza ușor GEN, mai ales având în vedere că vor avea selecție laterală în Jocul 1.

Cu toate acestea, BLG va putea lupta strâns în majoritatea jocurilor din serie și nu aș fi surprins să văd că obțin cel puțin o victorie în serie. 3-1 este ceea ce prezic, dar nu m-ar mira dacă ar fi să mergem la Silver Scrapes.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Mega Incineroar: un schimbător de joc sau un flop competitiv?
2024-04-13

Mega Incineroar: un schimbător de joc sau un flop competitiv?

Știri