Știri

February 12, 2024

Descoperiți lumea încântătoare a privighetoarei: o aventură fantastică generată prin procedura

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Introducere

În timp ce mă năpustesc prin aer, apropiindu-mă rapid de marginea unei stânci, încep să regret decizia mea de a folosi cardul Trickster. Cartea Tărâmului Minor, una dintre multele din Nightingale, părea suspectă, oferindu-mă să mă lase să „salt la înălțimi mari”, dar era prea frumos pentru a fi adevărat. O eschivă tactică departe de un inamic Bound Fae mă vede acum catapultând spre mare.

Descoperiți lumea încântătoare a privighetoarei: o aventură fantastică generată prin procedura

Îmbinând istoria și fantezia

Când a fost anunțat, estetica lui Nightingale a atras atenția multora. Lumile sale fantastice cu lampă de gaz, creaturile deosebite și personajele unghiulare, în stil victorian, cu umerii largi și șoldurile mici, fac ca această aventură PvE în cooperare să iasă în evidență printre abundența de jocuri de supraviețuire pe care le vedem chiar acum. În timp ce Nightingale arată cu siguranță unic, profunzimea lumii este cea care o face să iasă cel mai mult în evidență.

O combinație de istorie din lumea reală, influențe literare și o realitate alternativă creată de Inflexion Games, Nightingale te vede mergând într-o lume fantastică care cuprinde basme și folclor cu care suntem familiarizați, personaje istorice din viața reală și, cumva, nume celebre din romanele clasice. Pe parcursul călătoriei tale, te apuci de misiuni de la oameni ca Victor Frankenstein și Nellie Bly și întâlnești creaturi fabuloase care amintesc de cele din cărțile din copilărie.

Lumea privighetoarei

Venind de la un dezvoltator care găzduiește veterani din industrie de la studiouri precum BioWare, acest lucru nu ar trebui să fie un șoc imens - construirea lumii este pâinea și untul lor. Cei care au trecut de la BioWare la Inflexion au acoperit o gamă largă de genuri: SF cu Mass Effect, fantezie medievală cu Dragon Age și chiar fantezie de arte marțiale cu Jade Empire. Așadar, construirea unui joc în spațiul „fanteziei istorice contemporane” i-a intrigat.

Rezultatul este o lume frumoasă, deși aspră pe margini, cu o mulțime de elemente de supraviețuire familiare, cum ar fi meșteșugurile, vânătoarea și pescuitul, dar și un sentiment constant că nu prea știi ce se află după colț.

Tărâmuri generate procedural

Nu este vorba doar de Faes-ul magic al lui Nightingale care lansează vrăji aici – există și o vrăjitorie de nepătruns în spatele scenei.

Construită pe serverul dedicat Inflexion, „lumea” lui Nightingale este alcătuită din nenumărate Tărâmuri generate procedural. Creați aceste tărâmuri combinând o carte Biome cu o carte majoră pe un portal. Cartea Biome stabilește terenul, în timp ce cartea Major influențează ce NPC-uri, punctele de interes și alte elemente cheie apar în acea lume. Cu alte cuvinte, există o mulțime de combinații pe care le puteți pune împreună, fiecare având ca rezultat un tărâm pe care nici măcar dezvoltatorii îl pot prezice.

Pe măsură ce progresezi, colectezi și creați mai multe cărți de tărâm, permițându-vă să faceți noi combinații. Vrei să condimentezi lucrurile și mai mult? Utilizați o carte minoră la un Transmuter pentru a modifica aspecte ale tărâmului în care vă aflați în prezent, în timp real. Ai putea juca o carte care învăluie lumea într-o noapte nesfârșită, dar care îți crește potența magică sau una care îți mărește daunele, dar te îngreunează. Cu aceste cărți, există întotdeauna o captură, așa cum m-a învățat Trickster.

Un ghid în gaura iepurelui care umblă în tărâm

Acest lucru ar putea suna copleșitor, dar aveți un ghid care vă ajută să vă asigurați că nu vă pierdeți în gaura iepurilor care se plimbă pe tărâm. Puck, un Fae cu aspect de rău augur, stabilește obiective care sunt deosebit de utile de la început atunci când încerci să te descurci cu Nightingale. Pe măsură ce progresezi, primești mai multe misiuni de la NPC-uri, dar ai întotdeauna opțiunea de a renunța la toate și de a merge pe tărâm după bunul plac. Căutați Creaturi fabuloase împreună cu prietenii, construiți o moșie impresionantă fără restricții de plasare, finalizați puzzle-uri Bastille sau colectați ecouri de speranță care concretizează tradiția Nightingale în sine. Există o mulțime de lucruri de făcut, iar problema este să decizi pe ce să te concentrezi mai întâi.

Acces timpuriu și valoare

Având în vedere că Nightingale intră în acces anticipat abia pe 20 februarie, ceea ce este oferit aici este foarte impresionant, dar cu siguranță are nevoie de lustruire. Inflexion planifică o lansare completă la nouă până la 12 luni după lansarea cu acces anticipat, focalizarea inițială fiind „o lansare stabilă” și remedierea oricăror „probleme urgente” înainte de a aborda actualizările, conținutul nou, îmbunătățirile și sistemele de joc.

S-ar putea să vă surprindă faptul că Nightingale costă 29,99 USD în acces anticipat, aproape prețul unui joc complet, dar Flynn subliniază că oferirea de valoare la acel preț este cheia pentru studio - ceva despre care crede că nu fac toate jocurile.

Din cele opt până la nouă ore pe care le-am petrecut cu Nightingale, pot spune cu siguranță că oferă multe pentru prețul său, chiar dacă are nevoie de puțină muncă. Abia am zgâriat suprafața în timpul jocului și am fost în mod constant ademenit de pe drumurile bătute să mă adăpostesc de grindina letale, să explorez peșteri ascunse (cu urși furioși înăuntru) și să caut resurse pentru a crea un nou echipament și a-mi construi moșia. De fiecare dată când încercam să mă desprind, eram vrăjită să mai fac o sarcină. Se pregătește ceva magic aici și abia aștept să văd cum iese.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Mega Incineroar: un schimbător de joc sau un flop competitiv?
2024-04-13

Mega Incineroar: un schimbător de joc sau un flop competitiv?

Știri