Știri

November 1, 2023

Campionatul TI12 Dota 2: audiență, performanță jucător, preferințe pentru eroi și fond de premii

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Campionatul Internațional 2023 (TI12) Dota 2 s-a încheiat recent și este timpul să ne adâncim în câteva statistici interesante. În acest articol, vom explora numărul de spectatori, cele mai importante performanțe ale jucătorilor, preferințele pentru eroi și câștigurile din fondul de premiere ale TI12.

Campionatul TI12 Dota 2: audiență, performanță jucător, preferințe pentru eroi și fond de premii

Numărul de spectatori și numărul total de ore vizionate

TI12 a asigurat a patra cea mai bună audiență din istoria turneelor ​​Dota 2, depășind statisticile TI8 în ceea ce privește orele de vizionare și vârful de vizionare. În timpul marii finale, TI12 a captat atenția a 1,4 milioane de telespectatori, acumulând un total de 65,4 milioane de ore de vizionare. Deși nu a depășit numărul de spectatori de la evenimentul de anul precedent desfășurat la Singapore, a avut performanțe mai bune decât ultimul loc din America de Nord.

Repere ale performanței jucătorilor la TI12

Odată cu Team Spirit câștigând trofeul la TI12, mai multe statistici privind performanța jucătorilor ies în evidență. Yatoro a condus în medie cu ucideri cu 11,2 ucideri pe joc, urmat de Kiritych de la VP cu 9,6 ucideri pe joc și offlaner niu de la LGD cu 9,17 ucideri pe joc. Mențiunile notabile includ Nightfall și gpk~ cu cel mai mic deces de 2,33 pe hartă. În ceea ce privește pasele decisive, Miposhka a ajuns în fruntea topurilor cu un scor mediu de 21,3, urmată îndeaproape de Sayuw cu 18,7 și Mira cu 17,9, ambele de la Team Spirit. Gpk~ a prezentat o medie impresionantă KDA de 8,65 per joc, în timp ce Yatoro a avut cel mai mare aur pe minut (GPM) și Collapse și-a asigurat a doua poziția în Experiență pe minut (XPM). WhyouSm1le de la LGD a demonstrat abilități de vindecare remarcabile, cu 154 HP vindecați pe minut, iar Kataomi, Collapse și Lelis de la Entity au adus contribuții semnificative în domeniul dezactivărilor.

Preferințe pentru eroi și performanță

O examinare a preferințelor eroilor la TI12 dezvăluie câteva tendințe interesante. Doar șapte eroi au rămas necontestați, Drow Ranger, Anti-Mage, Ursa și Mars fiind interziși, dar nu au fost niciodată aleși de nicio echipă. Storm Spirit a apărut ca campion neînvins cu o rată de victorie de 100% în jocuri în care a fost ales de șase ori. Urmează îndeaproape Night Stalker cu o rată de câștig de 86% și Undying și Chen cu o rată de câștig de 75%, deși în mai puțin de zece jocuri. Dazzle s-a remarcat în jocurile cu zece sau mai multe apariții, lăudându-se cu o rată de câștig de 72% pe 18 hărți și fiind cel mai interzis erou cu 101 jocuri. Treant Protector și Primal Beast au urmat în lista de interdicție cu 89 de jocuri fiecare. Cei mai aleși eroi au fost Muerta, Grimstroke și Dark Willow. O privire de ansamblu asupra alegerilor și interdicțiilor i-a arătat pe Treant Protector, Kunkka și Dazzle în fruntea topurilor, Muerta fiind singurul erou din top zece care a fost ales mai des decât interzis.

Câștigurile fondului de premii

În timp ce Team Spirit este, fără îndoială, fericit după ce și-au câștigat titlul de campioni TI de două ori, TI12 s-a lăudat cu un fond de premii dezamăgitor. O comparație a câștigurilor jucătorilor Team Spirit din cele două TI-uri câștigate dezvăluie o diferență semnificativă. Fiecare jucător din Team Spirit a înregistrat un profit financiar semnificativ mai mare în timpul TI10, comparativ cu TI12. Premiul total acumulat de Team Spirit la TI10 s-a ridicat la 18,2 milioane de dolari, scăzând la aproximativ 3,6 milioane de dolari per jucător. În schimb, premiul total asigurat la TI12 a fost de 1,4 milioane USD, fiecare jucător câștigând aproximativ 284.000 USD. Acest contrast puternic evidențiază evoluția fondurilor de premiere în turneele Dota 2 și a fondurilor de premiere umflate TI10 și anterioare TI, datorită vânzărilor ridicole de Battle Pass.

În concluzie, TI12 a prezentat un număr impresionant de spectatori, performanțe remarcabile ale jucătorilor, preferințe interesante pentru eroi și o diferență notabilă în câștigurile fondului de premiere în comparație cu TI anterioare. Comunitatea Dota 2 așteaptă cu nerăbdare următoarea ediție a The International, sperând la statistici și înregistrări și mai interesante.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Ne amintim de Chris „Zuna” Buechter: un pionierat în sporturi
2024-05-23

Ne amintim de Chris „Zuna” Buechter: un pionierat în sporturi

Știri