Terminology

January 19, 2023

Termenii eSports și limbajul pe care trebuie să-l cunoașteți

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter

Sett este terifiant în jocul târziu. Acest nivel de potențial de tanking, cuplat cu o producție DPS atât de mare, poate fi devastator pentru echipele cărora le lipsește controlul asupra mulțimii AoE. Potențialul său de transport va avea bulgăre de zăpadă dacă poate fura din nou Bufful Roșu.

Termenii eSports și limbajul pe care trebuie să-l cunoașteți

Probabil că nu ați înțeles niciun cuvânt din această afirmație decât dacă sunteți un jucător pasionat de League of Legends. Aceasta este o problemă, mai ales dacă doriți să pariați pe jocurile League of Legends.

Dar nu ești îngrijorat; pariezi pe Valorant, nu pe League of Legends. Dreapta? Nu! League of Legends are limbajul său, dar nu este singurul. Fiecare franciză eSports, în esență, are propriul limbaj, care este înțeles exclusiv de baza sa de fani. Dacă nu ești un jucător, dar crezi că pariurile eSports par incitante, te așteaptă o călătorie grea.

Din fericire, termenii cei mai des folosiți asociați cu pariurile în sporturi au fost colectați într-o singură locație convenabilă: acest ghid de experți. Odată ce ați terminat de citit acest articol, nu va trebui să ghiciți ce înseamnă unele cuvinte unice de pariuri eSports.

Jocuri și francize eSports

În prima secțiune a acestei liste de termeni eSports, vom trece prin numeroasele jocuri care servesc drept fundație pentru industria eSports și scena pariurilor. Trebuie să înveți regulile fiecărui joc și diferitele alternative de pariere asociate acestora. Asta pentru că regulile fiecărui joc sunt unice, iar site-urile diferite oferă diferite opțiuni de joc. Multe dintre aceste jocuri au titluri abreviate, așa că familiaritatea cu aceste scurtături este de asemenea utilă pentru a determina exact pe care pariază un jucător.

CS: GO — Counter-Strike: Global Offensive

Unul dintre cele mai jucate jocuri, CS: GO, înseamnă „Counter-Strike: Global Offensive” A fost lansat inițial în 2012 și este un joc multiplayer cu împușcături la persoana întâi, în care jucătorii se joacă pe rând fie ca Anti-teroriști, fie ca teroriști prin diferite hărți și medii.

CoD — Call of Duty

Call of Duty, denumit mai des CoD, este o serie de jocuri video cu împușcături la persoana întâi care a cunoscut un succes masiv la nivel mondial. Jucătorii au o varietate de opțiuni de pariere în acest joc.

DotA 2 — Apărarea anticilor 2

Defense of the Ancients 2 (DotA 2) este continuarea aclamatului original. Dota 2 este un joc de luptă multiplayer online, la fel ca League of Legends și Heroes of the Storm.

Hearthstone

Hearthstone nu are un titlu mai scurt și strălucește datorită gameplay-ului unic pe care îl oferă. În loc de luptă, jucătorii din Hearthstone achiziționează cărți digitale și le desfășoară strategic pentru a-și învinge adversarii.

HotS — Eroii furtunii

Heroes of the Storm, sau HotS, este un MOBA similar cu League of Legends. Acest joc, ca multe altele, este jucat într-un cadru de arenă și încurajează participanții să-și folosească ingeniozitatea și strategia.

LoL - League of Legends

LoL înseamnă League of Legends, un joc multiplayer care este considerat unul dintre cele mai populare jocuri eSports in lume. Pentru joc este folosit un set de arenă de câmp de luptă.

Overwatch

Overwatch este un eSport de echipă care se concentrează pe acest tip de cooperare și joc bazat pe cooperare, permițând echipelor să-și arate abilitățile și abilitățile în timp ce lucrează împreună.

Rocket League

Rocket League este un gen complet diferit din jocurile de mai sus; este un fel de fotbal în care jucătorii conduc mașini pentru a marca goluri.

SC2 - Starcraft 2

SC2, sau Starcraft 2, este un alt joc de strategie care a fost un concurent puternic în eSports. Alte jocuri precum Dota 2 și League of Legends și-au depășit recent faima.

Genuri eSports

În continuare, vom discuta despre termenii comuni de eSport care descriu numeroasele genuri de eSport care vă pot interesa în timp ce extinde-ți călătoria la pariuri eSports peste orar.

MMORPG – Joc de rol online masiv multiplayer

Cea mai cunoscută abreviere de gen există. World of Warcraft a popularizat termenul după debutul său în 2004, fiind primul joc care a permis jucătorilor din întreaga lume să interacționeze între ei într-un mediu online deschis, multiplayer. Ca urmare a ușilor deschise de WoW, a apărut un potop de MMORPG-uri, toate încercând să reproducă succesul titlului emblematic al lui Blizzard.

RPG – Joc de rol

Creați o persoană pe care o puteți controla și urmăriți-l că obțin statistici, abilități și experiență. Atât Second Life, cât și World of Warcraft încurajează jucătorii să intre în pielea altui personaj, indiferent dacă personajul este uman sau alte specii bizare.

TBS – Strategie pe rând

Majoritatea TBS au o structură care se desfășoară în diferite faze sau ture. Aveți o rundă pentru a vă pune planul în acțiune și alta pentru a-i evalua eficiența. Sau, în jocurile Player versus Player (PvP), poți să-ți planifici mișcarea în timp ce celălalt jucător urmărește. Cel mai cunoscut joc jucat pe TBS este șahul.

RTS – Strategie în timp real

Imaginează-ți un meci de fotbal. Jucătorii trebuie să ia decizii într-o fracțiune de secundă cu privire la următoarele mișcări. Adapta. Nu este timp pentru o considerație profundă. Mecanica jocurilor de strategie în timp real (RTS) este concepută pentru a provoca jucătorii prin imitarea situațiilor stresante.

Jocuri precum Starcraft și Age of Empires sunt exemple perfecte.

FPS – împușcători la persoana întâi

Un shooter în prima persoană (FPS) este un tip de joc video împușcător în care jucătorul experimentează acțiunea din punctul de vedere al protagonistului în timp ce deține control direct asupra protagonistului într-un mediu tridimensional și folosind diverse arme de foc și alte arme. Imaginile avansate 3D și pseudo-3D au împins designul hardware de la debutul genului, iar jocurile multiplayer au jucat un rol crucial.

TPS – Shooters la persoana a treia

Într-un shooter la persoana a treia, camera rămâne deasupra și urmărește protagonistul. Serile Metal Gear Solid, Tomb Rider și Resident Evil sunt exemple excelente.

MOBA – Arena de luptă online multiplayer

Arene de luptă online multiplayer (MOBA) sunt jocuri de strategie în timp real (RTS) în care un singur jucător preia comanda unui singur personaj pe una dintre cele două părți opuse. Scopul este să distrugă competiția. Alteori, va trebui să îndepliniți o misiune în timp ce opriți partea adversă să reușească.

TCG – Joc de cărți de schimb / CCG – Jocuri de cărți de colecție

Primul dintre aceste jocuri bazate pe cărți, Magic: The Gathering, a dat naștere unei industrii înfloritoare. În jocurile de cărți, „cărțile” descriu eroii și răufăcătorii, monștrii și abilitățile cu care se luptă jucătorii. Chiar dacă jucătorii nu și-au putut atinge colecțiile, modelul a fost transpus în tărâmul digital și a devenit un gen de succes. Milioane de jucători din titluri precum Magic: The Gathering Online și HearthStone se angajează în schimburile zilnice de cărți. 

Termenii de bază pentru eSports în joc

Următoarea secțiune a acestei liste de termeni eSports va discuta cei mai de bază termeni eSports utilizați în joc. Acești termeni vă vor fi la îndemână atunci când faceți pariuri prop sau futures, mai ales când pariați live pe eSports. Le vom împărți în funcție de cel mai popular gen de eSport pe care îl veți întâlni.

MOBA eSports

FPS eSports

Alți termeni de bază pentru eSports

Cuvinte finale

Lista noastră de termeni eSports se încheie cu acești câțiva termeni de limbă eSports. Totuși, acesta este un glosar parțial al cuvintelor eSports. Mulți termeni specializați eSports încă există, iar acest limbaj eSports evoluează continuu de-a lungul timpului.

Pentru a recapitula, înțelegerea fiecăruia dintre termenii comuni de eSport descriși mai sus poate decide rezultatul pariurilor dvs. esports. Puteți înțelege mai bine materialul pe care îl investigați înainte de a plasa pariuri, dacă aveți o înțelegere mai profundă a acestuia.

Acest lucru este valabil peste tot în jocurile video competitive, dar este relevant în special pentru jocurile multiplayer online Battle Arena (MOBA), care pot fi destul de provocatoare pentru nou-veniți. Nu doar pentru a juca, ci și pentru a urmări și a paria. Dacă încă mai ai probleme și vrei crește șansele de a câștiga pariuri, reveniți la lista de termeni eSports și începeți să vă familiarizați cu ei.

În cele din urmă, apreciem că ți-ai acordat timp pentru a citi acest articol și îți dorim succes în demersurile tale de pariuri eSports.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
Despre

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Crossoverul epic: Dragonsteel al lui Brandon Sanderson intră în Arena League of Legends
2024-06-04

Crossoverul epic: Dragonsteel al lui Brandon Sanderson intră în Arena League of Legends

Știri