Turnee

December 29, 2022

LAN sau online: un avantaj sau o pauză pentru pariorii eSports

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Pandemia globală a adus un boom în pariurile eSports. De asemenea, a oprit turneele LAN, dar a dus la creșterea turneelor online. Cu toate acestea, turneele live LAN revin cu reducerea blocajelor și programele de imunizare dovedindu-se eficiente. 

LAN sau online: un avantaj sau o pauză pentru pariorii eSports

Când plasați pariuri pe eSports, este esențial să luați în considerare dacă evenimentul în cauză se joacă online sau într-o rețea locală (LAN). Pariorii care își fac timp să investigheze cauzele suișurilor și coborâșurilor unui jucător într-un anumit meci au șanse mai mari de a-și câștiga pariurile în viitor.

Dacă doriți să aflați mai multe despre efectele LAN versus turnee online pe pariuri eSports, Continuați lectură.

LAN vs. turnee online: care este diferența?

În primul rând, trebuie să definim la ce ne referim atunci când discutăm despre turnee LAN sau online. Jocurile din rețeaua locală (LAN) apar în rândul persoanelor prezente fizic în aceeași locație, nu de la distanță prin internet.

Majoritatea rețelelor LAN au loc pe stadioane și sunt transmise în direct pe site-uri web precum Twitch și YouTube. Nu numai că atmosfera este diferită, ci și scaunele, blatul, spațiul și locul.

În timpul unei competiții online, participanții folosesc internetul pentru a se conecta la un server din alt loc. Jucătorii sunt dispersați fizic și geografic, ceea ce înseamnă că trebuie să-și folosească propriile computere și conexiuni la internet acasă.

În timpul acestor turnee, pariorii pot fi încrezători că participanții folosesc o configurație cu care sunt familiarizați și care va maximiza performanța. În schimb, jucătorii nu vor avea un cuvânt de spus în configurarea lor în timpul evenimentelor LAN și vor avea de-a face cu orice echipament este furnizat.

Pariul pe un turneu LAN eSports necesită luarea în considerare a nivelurilor de calificare ale jucătorilor și a amplorii evenimentului, a logisticii de călătorie, a presiunii, a capacității jucătorilor de a interacționa între ei pe parcursul unui joc și a posibilității unui avantaj pe terenul de acasă.

Deși este adevărat că jucătorii pot concura în turnee online de e-Sports din confortul propriilor case, totuși trebuie să se ocupe de problemele legate de latența serverului sau de „ping” (durata necesară pentru ca datele să fie transmise la server și înapoi) , care poate fi deosebit de problematică în funcție de locațiile relative ale membrilor echipei și ale serverului.

Ping: factorul principal care diferențiază LAN față de turneele online

„Ping” este un termen folosit în jocurile online pentru a indica timpul necesar pentru ca acțiunile unui jucător să se reflecte în răspunsul serverului. Termenul „lag” se referă la o creștere sau o creștere bruscă a timpului necesar pentru ca o comandă emisă de echipamentul dumneavoastră să fie primită și procesată de serverul de joc sau pentru ca o comandă emisă de server să fie confirmată de dispozitivul dumneavoastră. Se numește „ping”, iar un ping scăzut implică mai puțină întârziere și o experiență de joc mai fluidă.

Unitatea de timp folosită pentru măsurarea unui ping este milisecunda (abreviat „ms”). În general, un ping de 15 milisecunde sau mai puțin este remarcabil, 15 până la 45 de milisecunde este minunat și 45 până la 100 de milisecunde este tolerabil. Pingurile de peste 100 ms pot fi dificil de jucat, în timp ce pingurile de peste 250 ms sunt de obicei nejucabile.

În funcție de nivelul de calificare al jucătorului și de jocul jucat, aceste ping-uri pot fi sau nu jucabile. Jocuri precum Massive Online Battle Arenas (MOBA) și first-person shooters (FPS) sunt notoriu susceptibile la ping, majoritatea jucătorilor raportând problema între 50 și 90 de milisecunde. Jocurile de rol online (MMO) și jocurile de strategie în timp real (RTS) sunt mai îngăduitoare față de ping-urile mai mari, în timp ce jocurile pe rând abia dacă observă acest lucru.

Cât de crucial este Ping-ul în jocul competitiv?

În jocurile competitive, ping-ul joacă adesea un rol mai important decât pentru jucătorii ocazionali. Majoritatea turneelor sportive profesionale majore au loc la centrele LAN pentru a reduce efectele latenței. Este o modalitate bună de a vă asigura că eforturile jucătorilor, nu viteza rețelei, determină rezultatul jocului.

Crearea unei strategii de pariuri eSports bazată pe LAN vs. turnee online

Iată câțiva factori de care trebuie să luați în considerare atunci când vă construiți strategia de pariuri pe sporturi, în funcție de dacă jocul tău eSport preferat organizează turnee LAN sau online.

Cunoașterea preferințelor jucătorului

Preferințele unui jucător pentru diverse evenimente pot varia în funcție de individ. Turneele eSports online le permit jucătorilor să concureze din confortul propriei case sau dintr-un mediu familiar de echipă.

În schimb, un jucător trebuie să se obișnuiască cu împrejurimile și cu echipamentul la un eveniment LAN. Problemele șoferului de la schimbarea hardware-ului pe diferite dispozitive sunt o preocupare obișnuită atunci când se operează un alt sistem, în special în jocuri precum CS: GO, unde a avea un obiectiv perfect poate însemna diferența dintre victorie și înfrângere.

Deși jocul în confortul casei are multe avantaje, riscă, de asemenea, să-l facă pe jucător să-și piardă concentrarea și să joace sub potențialul său. În calitate de atlet, s-ar putea să descoperi că jocul în fața unei mulțimi zgomotoase și entuziaste îți stimulează impulsul și determinarea.

Evaluați performanțele anterioare

Capacitatea unei echipe de a comunica la un turneu LAN poate fi împiedicată de numărul mare de mulțimi și de nivelurile de zgomot ulterioare. În timp ce jucătorii pot vedea ecranele celuilalt, munca în echipă eficientă se bazează în mare măsură pe comunicarea verbală. Prin urmare, pariorii serioși vor explora adesea naționalitatea unei echipe înainte de un eveniment LAN.

Din moment ce majoritatea jucătorilor sunt activi o echipă de e-sport cu naționalități mixte nu vor putea comunica între ei în limba lor maternă, pot fi într-un dezavantaj mai mare. Deși astfel de echipe sunt binecunoscute în Dota 2, cabinele sunt disponibile la competiții majore precum The International pentru a ajuta la atenuarea efectelor zgomotului spectatorilor.

Înțelegeți presiunea mulțimii

Dimensiunile mulțimii variază în funcție de eveniment. În Liga Legendelor, de exemplu, sezonul regulat al fiecărei ligi se joacă prin LAN, deși în fața unui public relativ limitat într-un studio. Arene mai mari pot găzdui mulțimile așteptate să participe la Finala Mondială.

Ocazional, o echipă mai puțin talentată poate câștiga un eveniment LAN pur și simplu jucându-și jocul obișnuit și nu lăsând presiunea să ajungă la ei. Nu toată lumea poate performa cel mai bine sub controlul intens al unui public live, dar unii sportivi prosperă sub povara unui astfel de mediu.

Greșeli și forță mintală

Fiecare jucător simte presiune atunci când participă la sporturi competitive, dar toți răspund la aceasta în mod diferit. Unii jucători pot descoperi că setarea jocului este o distragere majoră a atenției, prelungind efectele erorilor care altfel ar fi uitate după câteva minute.

Puteți afla mai multe despre răspunsul probabil al unui jucător la o situație dificilă analizându-i datele de performanță după ce a făcut o eroare critică. Fiți conștienți de acest lucru în timp ce plasați pariuri la turneele LAN eSports, unde mizele sunt mai mari, iar forța mentală a unui jucător poate fi testată printr-o lovitură ratată sau un gank eșuat.

Luând în considerare locația și călătoria

Pariorii serioși în sporturi vor lua deja în considerare influența călătoriilor asupra performanței unei echipe la un eveniment. Deoarece jet lag poate afecta semnificativ performanța unui jucător și, prin extensie, șansele de succes ale echipei într-o competiție, multe echipe iau acum măsuri pentru a se asigura că membrii lor au timp suficient pentru a se recupera de efectele călătoriilor pe distanțe lungi.

Efectuarea unor cercetări scurte asupra locației unui eveniment LAN și compararea acestuia cu regiunea de origine a participanților sau cu site-urile de competiție anterioare ar putea oferi informații utile. 

Înainte de a face un pariu, pariorii ar trebui să ia în considerare factori precum familiaritatea jucătorului cu cultura, limba și bucătăria locală.

Deși poate fi mai puțin vizibil în sporturi, dovezile statistice sugerează că echipele care au performanțe la un nivel mai bun atunci când concurează în țara lor de origine se bucură de un avantaj minor. Echipa gazdă are avantajul pe teren propriu, deoarece nu trebuie să călătorească atât de departe, iar publicul îi încurajează. Adversarii lor trebuie să se lupte cu animozitatea mulțimii, eventual cu apatia, care poate demoraliza și epuiza moralul.

Gânduri finale

Acest articol explică de ce este util să știți ce jucători au mai multe șanse să câștige în ce evenimente și cum aceste cunoștințe vă pot ghida strategia de pariere. Mulți pariori de sporturi fac greșeala de a presupune că performanțele echipelor în turneele LAN sau online sunt identice. Ținând cont de informațiile anterioare și făcând câteva cercetări preliminare, puteți evita această capcană și vă puteți oferi o șansă mai mare de a depăși șansele.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
About

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu

Cele mai recente știri

Raging Bolt: Noul rege al Metagame-ului Pokémon VGC
2024-04-10

Raging Bolt: Noul rege al Metagame-ului Pokémon VGC

Știri