Știri

November 17, 2022

eSports, o forță perturbatoare în pariuri

Adriana Popescu
WriterAdriana PopescuWriter

Nu există nicio îndoială că eSporturile sunt o forță perturbatoare în scena pariurilor. Din ce în ce mai mulți pariori pariază pe turnee și evenimente eSports, în timp ce casele de pariuri își schimbă terenul pentru a valorifica potențialul pariurilor eSports. Dar marea întrebare este, ce ne rezervă viitorul? 

eSports, o forță perturbatoare în pariuri

În această prezentare, aflați mai multe despre infiltrarea eSports în scena pariurilor online, factorii care alimentează creșterea acestuia, tendințele recente și multe altele.

Istoria pariurilor eSports datează din jurul anului 2014, când unele site-uri de pariuri au început să ofere piețe de pariuri. Cu toate acestea, nu mulți jucători știau despre eSports, iar unii pariori credeau că meciurile au fost rezolvate.

Esports și eSports Pariuri în cifre

Jocurile video au crescut exponențial în ultimul deceniu. Astăzi, este una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere, studiile recente arătând că piața globală de eSports valora în jur de 957,5 milioane USD în 2019 și a crescut într-o industrie de 1,08 miliarde USD în 2022.

Și nu doar eSporturile sunt în creștere; Pariurile eSport sunt, de asemenea, martorii unei creșteri exponențiale. În urmă cu un deceniu, conversația se învârtea în principal în jurul a ceea ce este eSporturile cum să pariezi pe eSports. Dar astăzi, pariurile eSports sunt la fel de populare ca niciodată. 

Potrivit datelor publicate de Business Research Insights, industria de pariuri eSports a fost evaluată la 9.749 de milioane de dolari în 2021 și este de așteptat să crească la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 13,7%, pentru a înflori într-o piață de 24.190 de milioane de dolari.

Statisticile de mai sus indică în mod clar că pariurile online eSports sunt o industrie uriașă. Acest lucru ridică întrebarea, ce a alimentat creșterea sporadică a pariurilor eSports? Ei bine, mai mulți factori se află în spatele interesului brusc pentru eSport în rândul pariorilor.

Primul este faptul că jocurile video au o mulțime de urmăritori. Cele mai recente rapoarte indică faptul că vor fi peste 500 de milioane de pasionați de eSports până la sfârșitul anului 2022. Turneele atrag, de asemenea, audiențe uriașe, cu Free Fire World Series 2021 în frunte după ce a stabilit un record de 5,41 milioane de spectatori de vârf. Din cei peste 5 milioane de telespectatori, un număr considerabil este în pariuri.

Un alt factor este disponibilitatea operatorilor de pariuri care oferă piețe de pariuri eSports. Spre deosebire de trecut, multe site-uri de pariuri e-gaming oferă astăzi jucătorilor șansa de a paria pe competiții și turnee de eSport de top pe tot parcursul anului. 

Unele sunt case de pariuri renumite care au adăugat piețe de pariuri eSports, în timp ce altele sunt site-uri noi care se concentrează doar pe eSports. De menționat, de asemenea, că unele companii de pariuri sunt active în ecosistemul eSports, sponsorizează echipe de eSports.

Sunt și multe turnee și competiții organizate pe tot parcursul anului, astfel încât pariorii nu pot rata piețele de pariuri, fie că este vorba despre piețele de pariuri Dota 2, Call of Duty, Valorant, League of Legends etc. Aceste turnee atrag fonduri de premii substanțiale pe care ținutele eSports le pun ochii.

Poate cel mai mare aspect care a modelat industria de pariuri eSports este pandemia. După ce meciurile live au fost oprite pentru a preveni răspândirea Covid-19, eSports a umplut golul acum că sportivii profesioniști puteau lupta de la distanță.

Viitorul pariurilor eSports

După cum am menționat mai devreme, pariurile eSports au un viitor strălucit. Toate proiecțiile arată că pariurile eSports sunt aici pentru a rămâne, chiar dacă nu pot depăși sporturile tradiționale pe scena pariurilor. Dar deja eclipsează sporturile virtuale. Deci, care sunt câțiva dintre factorii care vor modela viitorul pariurilor eSports?

În primul rând este creșterea eSporturilor. Pe măsură ce eSporturile continuă să crească, la fel vor crește și pariurile eSports. Un alt aspect care va modela piața de pariuri eSports este parteneriatele dintre jucătorii cheie din eSports și operatorii de pariuri. Site-urile de pariuri eSport dezvoltă strategii inovatoare care îi pun pe primul rând în turneele și competițiile eSports.

Bonusurile la pariurile eSports vor juca, de asemenea, un rol major în dezvoltarea pariurilor eSports. Pentru a rămâne în fruntea concurenței, Casele de pariuri eSports aliniați bonusuri și promoții profitabile pentru pariorii eSports.

Natura competitivă a eSports va fi, de asemenea, un motor cheie al dezvoltării pariurilor eSports. Astăzi, mulți fani ai eSports au echipele lor preferate de eSports, la fel cum echipele din sporturile tradiționale au fani tari care nu doar se uită la echipele lor, ci pariază și pe ei.

În sfârșit, evoluții precum cotele de pariuri pe tine însuți vor stimula, de asemenea, creșterea pariurilor eSport, acum că jucătorii ocazionali au șansa de a paria pe ei înșiși. Funcțiile livestream direct de pe site-ul de pariuri înseamnă, de asemenea, că jucătorii pot surprinde toată acțiunea și chiar pot paria pe meciuri live. Pe de altă parte, există site-uri de sfaturi de pariuri eSport care oferă pronosticuri meciuri.

Încheierea

Asta e, oameni buni, o rezumat a modului în care au evoluat pariurile eSports și a traiectoriei sale. În acest moment, pariurile eSports sunt o mare industrie și nu dă semne de încetinire. 

Așteptați-vă ca industria să crească în următorii câțiva ani, dominând opțiunile de pariuri, cum ar fi sporturile virtuale. Dar, în cele din urmă, nu are potențialul de a depăși pariurile sportive tradiționale.

About the author
Adriana Popescu
Adriana Popescu
Despre

Din pitoreștile străzi ale Brașovului, Adriana Popescu se afirmă ca autoritatea principală a României în localizarea cazinourilor online. Combinând înțelegerea sa innascută a culturii românești cu nuanțele industriei jocurilor de noroc, ea este legătura esențială între România tradițională și dinamica lume a cazinourilor online.

Send email
More posts by Adriana Popescu
undefined is not available in your country. Please try:

Cele mai recente știri

Crossoverul epic: Dragonsteel al lui Brandon Sanderson intră în Arena League of Legends
2024-06-04

Crossoverul epic: Dragonsteel al lui Brandon Sanderson intră în Arena League of Legends

Știri